0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burek s bramborovou náplní a mátovým dipem

Burek s bramborovou náplní a mátovým dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Na cca 10 trojúhelníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5512 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 756 g
Tuky 135 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak říkal bonviván Kristián Adině Mandlové: „Orient, to je pohádka, kouzelné město, moře hučí svou věčnou píseň, palmy šumí, cikády zpívají milencům při měsíci, vzduch voní skořicí a kávou a nad tím vším nese se tichá píseň...

Suroviny

Na bramborovou náplň
brambory 4 ks
(cca 400 g) na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
olivový olej 2 PL
mléko 50 ml
olivový olej 1 PL
petrželka 40 g
nadrobno
kajenský pepř ½ ČL
koření sumah ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na taštičky
filo těsto 7 plátků
mléko 200 ml
olivový olej 50 ml
žloutek 1 ks
černucha (semínka) 4 ČL
Na dip
jogurt bílý 200 g
hustý
máta 1 svazek
koření sumah 1 ČL

1 Brambory uvařte v lehce osolené vodě, slijte a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Cibuli opečte na zhruba 2 lžících olivového oleje dosklovita. Přidejte brambory a lehce je rozmačkejte vidličkou. Přilijte 50 ml mléka, 1 lžíci olivového oleje, hladkolistou petržel, kajenský pepř, koření sumac a promíchejte a odstavte. Dochuťte solí a pepřem.

3 Na pracovní plochu rozložte těsto filo. Mléko promíchejte s olivovým olejem a plát těsta jím potřete, těsto rozřízněte na 2 dlouhé obdélníky. Poté každý přeložte na půl podél delší strany. Ke kraji vzniklého dlouhého pásu dejte zhruba lžíci náplně a zarovnejte ji do trojúhelníku. Těsto s náplní přehněte do trojúhelníku a poté postupně skládejte až ke konci dlouhého plátu. Takto spotřebujte všechnu náplň. Šátečky vyskládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte černuchou a pečte dozlatova, zhruba 15–20 minut.

4 Mátu nasekejte nadrobno, smíchejte s jogurtem, přidejte sumac a dochuťte solí. Podávejte k taštičkám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč