Sedmivrstvý salát

Sedmivrstvý salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 90 g
Tuky 113 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát se neohřívá, takže ho můžete připravit jako svačinu starším dětem do školy.

Suroviny

těstoviny 100 g
krátké
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
nebo řecký jogurt
podmáslí 1 hrnek
pažitka 1 PL
nasekaná
petržel 1 PL
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
limeta 1 ks
šťáva
avokádo 1 ks
dužina, na kostičky
šunka 150 g
na kostičky
3 ks
salát little gem natrhaný
rajčata 2 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na proužky
čedar 120 g
na kostičky

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě a nechte zchladnout.

2 V misce promíchejte majonézu, podmáslí, pažitku, petrželku, osolte, opepřete a dochuťte limetkovou šťávou. Dresink dejte do malé uzavíratelné dózičky.

3 Do velké sklenice nebo dvou menších postupně navrstvěte avokádo, šunku, salát, těstoviny, rajčata, papriku a čedar. Druhý den už jen promícháte s dresinkem a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, aby se těstoviny neslepily, promíchejte je s částí dresinku nebo kapkou oleje ještě před navrstvením do sklenice. Dresink můžete vlít přímo na dno sklenice a mít všechno v jedné nádobě, avokádu to nijak neublíží a vy ušetříte místo v tašce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit