
Sedmivrstvý salát
Tenhle salát se neohřívá, takže ho můžete připravit jako svačinu starším dětem do školy.
Ingredience
- 100 g krátkých těstovin
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
- 1/4 hrnku podmáslí
- 1–2 lžíce nasekané pažitky
- 1–2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- šťáva z 1 limety
- dužina z 1 avokáda, na kostičky
- 150 g šunky, na kostičky
- 3 saláty little gem, natrhané
- 2 rajčata, na kostičky
- 1 žlutá paprika, na proužky
- 120 g čedaru, na kostičky
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte v osolené vodě a nechte zchladnout.
2 V misce promíchejte majonézu, podmáslí, pažitku, petrželku, osolte, opepřete a dochuťte limetkovou šťávou. Dresink dejte do malé uzavíratelné dózičky.
3 Do velké sklenice nebo dvou menších postupně navrstvěte avokádo, šunku, salát, těstoviny, rajčata, papriku a čedar. Druhý den už jen promícháte s dresinkem a můžete jíst.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, aby se těstoviny neslepily, promíchejte je s částí dresinku nebo kapkou oleje ještě před navrstvením do sklenice. Dresink můžete vlít přímo na dno sklenice a mít všechno v jedné nádobě, avokádu to nijak neublíží a vy ušetříte místo v tašce.
Přidat komentář