0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sedmivrstvý salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 90 g
Tuky 112 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát se neohřívá, takže ho můžete připravit jako svačinu starším dětem do školy.

Suroviny

těstoviny 100 g
krátké
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
nebo řecký jogurt
podmáslí 0.25 hrnku
pažitka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
limeta 1 ks
vymačkaná šťáva
avokádo 1 ks
dužina, na kostičky
šunka 150 g
na kostičky
little gem salát 3 ks
natrhaný
rajče 2 ks
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na proužky
čedar 120 g
na kostičky

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě a nechte zchladnout.

2 V misce promíchejte majonézu, podmáslí, pažitku, petrželku, osolte, opepřete a dochuťte limetkovou šťávou. Dresink dejte do malé uzavíratelné dózičky.

3 Do velké sklenice nebo dvou menších postupně navrstvěte avokádo, šunku, salát, těstoviny, rajčata, papriku a čedar. Druhý den už jen promícháte s dresinkem a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, aby se těstoviny neslepily, promíchejte je s částí dresinku nebo kapkou oleje ještě před navrstvením do sklenice. Dresink můžete vlít přímo na dno sklenice a mít všechno v jedné nádobě, avokádu to nijak neublíží a vy ušetříte místo v tašce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit