Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sedmivrstvý salát

Tenhle salát se neohřívá, takže ho můžete připravit jako svačinu starším dětem do školy.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 100 g krátkých těstovin
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
    • 1/4 hrnku podmáslí
    • 1–2 lžíce nasekané pažitky
    • 1–2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • šťáva z 1 limety
    • dužina z 1 avokáda, na kostičky
    • 150 g šunky, na kostičky
    • 3 saláty little gem, natrhané
    • 2 rajčata, na kostičky
    • 1 žlutá paprika, na proužky
    • 120 g čedaru, na kostičky

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě a nechte zchladnout.

2 V misce promíchejte majonézu, podmáslí, pažitku, petrželku, osolte, opepřete a dochuťte limetkovou šťávou. Dresink dejte do malé uzavíratelné dózičky.

3 Do velké sklenice nebo dvou menších postupně navrstvěte avokádo, šunku, salát, těstoviny, rajčata, papriku a čedar. Druhý den už jen promícháte s dresinkem a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, aby se těstoviny neslepily, promíchejte je s částí dresinku nebo kapkou oleje ještě před navrstvením do sklenice. Dresink můžete vlít přímo na dno sklenice a mít všechno v jedné nádobě, avokádu to nijak neublíží a vy ušetříte místo v tašce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burrito ve skle

Hráškový kuskus

REKLAMA

Přidat komentář