Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové maso s nudlemi po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2193 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 176 g
Tuky 93 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí. Naprostá souhra tence nakrájeného masa, pikantních omáček, chilli a nudlí. Vietnamské vepřové nudličky jsou recept, kterému podlehne každý milovník asijské kuchyně.

Suroviny

pepř
čerstvě mletý
červená, podle chuti
hnědé
jarní cibulka 1 svazek
nudle 300 g
vaječné asijské nudle
slunečnicový olej 2 PL
lze použit i arašidový olej
sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
kousek oloupaný a nastrouhaný
stonková
česnek 2 stroužky
oloupané, nakrájené na plátky
fazolky zelené 300 g
očištěné nebo mražené
sójová omáčka 3 PL
Tamari
rybí omáčka 2 ČL
ústřicová omáčka 3 PL
vývar kuřecí 75 ml
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

Postup

1

Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.

2

Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.

3

Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.

4

Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.

5

Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín