Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Vepřové maso s nudlemi po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

3.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2193 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 176 g
Tuky 93 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí.

Suroviny

vepřová kýta 500 g
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 2 ks
červená, podle chuti
žampiony 250 g
hnědé
jarní cibulka 1 svazek
paprika červená 1 ks
nudle 300 g
vaječné asijské nudle
slunečnicový olej 2 PL
lze použit i arašidový olej
sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
kousek oloupaný a nastrouhaný
brokolice 200 g
stonková
česnek 2 stroužky
oloupané, nakrájené na plátky
fazolky zelené 300 g
očištěné nebo mražené
sójová omáčka 3 PL
Tamari
rybí omáčka 2 ČL
ústřicová omáčka 3 PL
vývar kuřecí 75 ml
koriandr 1 hrst
čerstvý

1 Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.

2 Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.

3 Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.

4 Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.

5 Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit