Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí. Naprostá souhra tence nakrájeného masa, pikantních omáček, chilli a nudlí. Vietnamské vepřové nudličky jsou recept, kterému podlehne každý milovník asijské kuchyně.
Suroviny
Postup
Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.
Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.
Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.
Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.
Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.