0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Vepřové maso s nudlemi po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2193 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 176 g
Tuky 93 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí.

Suroviny

vepřová kýta 500 g
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 2 ks
červená, podle chuti
žampiony 250 g
hnědé
jarní cibulka 1 svazek
paprika červená 1 ks
nudle 300 g
vaječné asijské nudle
slunečnicový olej 2 PL
lze použit i arašidový olej
sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
kousek oloupaný a nastrouhaný
stonková
česnek 2 stroužky
oloupané, nakrájené na plátky
fazolky zelené 300 g
očištěné nebo mražené
sójová omáčka 3 PL
Tamari
rybí omáčka 2 ČL
ústřicová omáčka 3 PL
vývar kuřecí 75 ml
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

Postup

1

Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.

2

Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.

3

Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.

4

Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.

5

Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč