Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 187 g
Cukr 246 g
Tuky 116 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí.

Suroviny

vepřová kýta 500 g
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 1 ks
červená, podle chuti
žampiony 250 g
hnědé
jarní cibulka 1 svazek
paprika červená 1 ks
těstoviny 300 g
vaječné asijské nudle
slunečnicový olej 2 PL
lze použit i arašidový olej
sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný a nastrouhaný
brokolice 200 g
stonková
česnek 2 stroužky
oloupaný, nakrájený na plátky
fazolky zelené 300 g
očištěné nebo mražené
sójová omáčka 3 PL
Tamari
rybí omáčka 2 ČL
Ústřicová omáčka 3 PL
vývar kuřecí 75 ml
koriandr 1 hrst
čerstvý

1 Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.

2 Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.

3 Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.

4 Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.

5 Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit