Ragú z hovězího a vepřového masa vás zasytí.
Suroviny
mrkev
½
ks
řapíkatý celer
½
řapíku
šalotka
1
ks
olej
1
PL
máslo
1
PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
400
g
vývar hovězí
100
ml
šafrán
5
snítek
tymián
2
ČL
čerstvý
škrob
½
ČL
kukuřičný
těstoviny
cappalletti
1 1/2 mrkve, 1/2 celerového řapíku a 1 šalotku nakrájejte nadrobno a zvolna asi 4 minuty opékejte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 400 g mletého vepřového a hovězího masa a míchejte 10 minut.
2 Do 100 ml teplého hovězího vývaru na 5 minut namočte 5 nitek šafránu, vlijte k masu, přidejte 2 lžičky čerstvého tymiánu a vařte 20 minut. Minutu před dokončením přidejte 1/2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody.
3 Cappelletti promíchejte se lžící másla a pak s připraveným ragú.