0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cappelletti a směs mas

Cappelletti a směs mas
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cappelletti a směs mas

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 64 g
Tuky 103 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú z hovězího a vepřového masa vás zasytí.

Suroviny

mrkev 0.5 ks
řapíkatý celer 0.5
řapíku
šalotka 1 ks
olej 1 PL
máslo 1 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 400 g
vývar hovězí 100 ml
šafrán 5 snítek
tymián 2 ČL
čerstvý
škrob 0.5 ČL
kukuřičný
těstoviny
cappalletti

1 1/2 mrkve, 1/2 celerového řapíku a 1 šalotku nakrájejte nadrobno a zvolna asi 4 minuty opékejte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 400 g mletého vepřového a hovězího masa a míchejte 10 minut.

2 Do 100 ml teplého hovězího vývaru na 5 minut namočte 5 nitek šafránu, vlijte k masu, přidejte 2 lžičky čerstvého tymiánu a vařte 20 minut. Minutu před dokončením přidejte 1/2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody.

3 Cappelletti promíchejte se lžící másla a pak s připraveným ragú.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit