Obiloviny jsou zdravé a výživné, což z nich dělá skvělý základ mnoha chutných jídel. Navíc si je můžete navařit do zásoby: po uvaření je rychle zchlaďte, rozdělte po 250 g a zamrazte. Prohřívejte v rendlíku s trochou tekutiny.
Suroviny
Postup
Obiloviny uvařte či prohřejte a nechte vychladnout.
Lososa rozdělte na ,vločky‘. Řepu nakrájejte na kostky a promíchejte s bylinkami a octem. K obilovinám přidejte jarní cibulky, okurku a trochu citronové šťávy. Jemně promíchejte, rozdělte do 2 misek a doplňte řepou a lososem.
NĚCO NAVÍC
Na 250 g je třeba uvařit cca 120 g suché. Jednodušší je namíchat už uvařené (a zamrazené) obiloviny (červená a hnědá rýže, ječné kroupy, pšenice, quinoa…). Lze však uvařit i kupovanou směs (ty mívají bonus v podobě luštěnin), anebo do hrnce přidávat jednotlivé druhy postupně podle údajů na obalech.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )