Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Směs obilovin s lososem a červenou řepou
Směs obilovin s lososem a červenou řepou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Směs obilovin s lososem a červenou řepou

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 97 g
Tuky 16 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obiloviny jsou zdravé a výživné, což z nich dělá skvělý základ mnoha chutných jídel. Navíc si je můžete navařit do zásoby: po uvaření je rychle zchlaďte, rozdělte po 250 g a zamrazte. Prohřívejte v rendlíku s trochou tekutiny. 

Suroviny

kroupy 250 g
uvařená směs obilovin (viz Něco navíc)
uzený teplým kouřem
vařená
estragon 1 hrst
nasekaný, lze použít i kopr či jinou bylinku
balzamikový ocet 1 PL
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
okurka ¼ ks
oloupaná a na kostičky

Postup

1

Obiloviny uvařte či prohřejte a nechte vychladnout.

2

Lososa rozdělte na ,vločky‘. Řepu nakrájejte na kostky a promíchejte s bylinkami a octem. K obilovinám přidejte jarní cibulky, okurku a trochu citronové šťávy. Jemně promíchejte, rozdělte do 2 misek a doplňte řepou a lososem.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g je třeba uvařit cca 120 g suché. Jednodušší je namíchat už uvařené (a zamrazené) obiloviny (červená a hnědá rýže, ječné kroupy, pšenice, quinoa…). Lze však uvařit i kupovanou směs (ty mívají bonus v podobě luštěnin), anebo do hrnce přidávat jednotlivé druhy postupně podle údajů na obalech.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...