0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Směs obilovin s lososem a červenou řepou

Směs obilovin s lososem a červenou řepou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Směs obilovin s lososem a červenou řepou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 97 g
Tuky 16 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obiloviny jsou zdravé a výživné, což z nich dělá skvělý základ mnoha chutných jídel. Navíc si je můžete navařit do zásoby: po uvaření je rychle zchlaďte, rozdělte po 250 g a zamrazte. Prohřívejte v rendlíku s trochou tekutiny. 

Suroviny

kroupy 250 g
uvařená směs obilovin (viz Něco navíc)
uzený losos 200 g
uzený teplým kouřem
červená řepa 100 g
vařená
estragon 1 hrst
nasekaný, lze použít i kopr či jinou bylinku
balzamikový ocet 1 PL
jarní cibulka 4 ks
nasekaná
okurka 0.25 ks
oloupaná a na kostičky
citronová štáva
trocha

Postup

1

Obiloviny uvařte či prohřejte a nechte vychladnout.

2

Lososa rozdělte na ,vločky‘. Řepu nakrájejte na kostky a promíchejte s bylinkami a octem. K obilovinám přidejte jarní cibulky, okurku a trochu citronové šťávy. Jemně promíchejte, rozdělte do 2 misek a doplňte řepou a lososem.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g je třeba uvařit cca 120 g suché. Jednodušší je namíchat už uvařené (a zamrazené) obiloviny (červená a hnědá rýže, ječné kroupy, pšenice, quinoa…). Lze však uvařit i kupovanou směs (ty mívají bonus v podobě luštěnin), anebo do hrnce přidávat jednotlivé druhy postupně podle údajů na obalech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit