Krémová rybí směs zapečená s kaší

Krémová rybí směs zapečená s kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2822 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 256 g
Tuky 122 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fish pie, typicky britská lahůdka, si našel místo v našich srdcích. Doporučujeme!

Suroviny

máslo 35 g
mouka pšeničná hladká 35 g
mléko 500 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 3 ks
žloutek 1 ks
kopr 1 PL
nasekaný
losos 60 g
uzený, pokrájený
treska 400 g
halibut, pangasius či jiné bílá ryba
krevety 100 g
loupané, předvařené
Na kaši
brambory 1 kg
varný typ C
máslo 50 g
mléko 50 ml
brokolice
vařená v páře k podávání

1 V osolené vodě vařte brambory asi dvacet minut doměkka. Slijte a rozmačkejte s máslem, ohřátým mlékem a zelenou částí jarní cibulky. Osolte a opepřete.

2 Na náplň rozpusťte máslo, zaprašte moukou a míchejte asi minutu, až zpění a zesvětlá. Zalijte mlékem a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi dvě minuty, až omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a vmíchejte bílou část jarní cibulky. Nechte ještě minutu bublat.

3 Nechte za občasného míchání pět minut chladnout, pak vešlehejte žloutek, kopr a nakonec vmíchejte uzeného lososa.

4 Rozdělte osušené kousky ryb do čtyř menších zapékacích misek (nebo jedné velké). Posypte krevetami a zalijte připravenou omáčkou. Nahoru navršte bramborovou kaši. (V tuto chvíli lze zakrýt a nechat v chladničce nebo zamrazit.)

5 Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte rybí směs asi 30 minut, až náplň bublá a kaše začne zlátnout. Podávejte s brokolicí vařenou v páře.

NĚCO NAVÍC: Kdo nemá rád kopr, může náplň ochutit petrželkou a špetkou muškátového květu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit