Fish pie, typicky britská lahůdka, si našel místo v našich srdcích. Doporučujeme!
Suroviny
Postup
V osolené vodě vařte brambory asi dvacet minut doměkka. Slijte a rozmačkejte s máslem, ohřátým mlékem a zelenou částí jarní cibulky. Osolte a opepřete.
Na náplň rozpusťte máslo, zaprašte moukou a míchejte asi minutu, až zpění a zesvětlá. Zalijte mlékem a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi dvě minuty, až omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a vmíchejte bílou část jarní cibulky. Nechte ještě minutu bublat.
Nechte za občasného míchání pět minut chladnout, pak vešlehejte žloutek, kopr a nakonec vmíchejte uzeného lososa.
Rozdělte osušené kousky ryb do čtyř menších zapékacích misek (nebo jedné velké). Posypte krevetami a zalijte připravenou omáčkou. Nahoru navršte bramborovou kaši. (V tuto chvíli lze zakrýt a nechat v chladničce nebo zamrazit.)
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte rybí směs asi 30 minut, až náplň bublá a kaše začne zlátnout. Podávejte s brokolicí vařenou v páře.
NĚCO NAVÍC: Kdo nemá rád kopr, může náplň ochutit petrželkou a špetkou muškátového květu.