Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová rybí směs zapečená s kaší

Krémová rybí směs zapečená s kaší

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2822 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 256 g
Tuky 122 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fish pie, typicky britská lahůdka, si našel místo v našich srdcích. Doporučujeme!

Suroviny

mléko 500 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 3 ks
kopr 1 PL
nasekaný
losos 60 g
uzený, pokrájený
treska 400 g
halibut, pangasius či jiné bílá ryba
krevety 100 g
loupané, předvařené
Na kaši
varný typ C
mléko 50 ml
vařená v páře k podávání

Postup

1

V osolené vodě vařte brambory asi dvacet minut doměkka. Slijte a rozmačkejte s máslem, ohřátým mlékem a zelenou částí jarní cibulky. Osolte a opepřete.

2

Na náplň rozpusťte máslo, zaprašte moukou a míchejte asi minutu, až zpění a zesvětlá. Zalijte mlékem a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi dvě minuty, až omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a vmíchejte bílou část jarní cibulky. Nechte ještě minutu bublat.

3

Nechte za občasného míchání pět minut chladnout, pak vešlehejte žloutek, kopr a nakonec vmíchejte uzeného lososa.

4

Rozdělte osušené kousky ryb do čtyř menších zapékacích misek (nebo jedné velké). Posypte krevetami a zalijte připravenou omáčkou. Nahoru navršte bramborovou kaši. (V tuto chvíli lze zakrýt a nechat v chladničce nebo zamrazit.)

5

Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte rybí směs asi 30 minut, až náplň bublá a kaše začne zlátnout. Podávejte s brokolicí vařenou v páře.

NĚCO NAVÍC: Kdo nemá rád kopr, může náplň ochutit petrželkou a špetkou muškátového květu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...