Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerová kaše s kapary a pancettou

Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 1 velký celer (700g), oloupaný
    • 1 biocitron
    • 80g pancetty nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
    • 2 lžičky kaparů
    • 50g másla
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • hrst řeřichy na ozdobení
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Celer nakrájejte na kostky, vsypte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut doměkka. 

Mezitím naškrábejte dlouhé nudličky kůry z citronu, nejlépe zestrem. Na oleji opékejte 3 minuty pancettu dočervena. Odložte si trochu pancetty, citronové kůry a kaparů stranou na ozdobení. 

Slijte celer, přidejte k němu máslo a rozmělněte elektrickými metlami dohladka (můžete předtím celer propasírovat nebo rozšťouchat). Přidejte citronovou kůru, pancettu i s vypečeným tukem, kapary a míchejte na mírném ohni jednu minutu. Osolte a opepřete a podávejte ozdobené řeřichou, zbylou pancettou, citronovou kůrou a kapary.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář