Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory s petrželí

Vylepšená česká klasika vám rychle učaruje. 

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 600g přílohových brambor (varný typ B), oloupaných a pokrájených
    • 400g kořenové petržele, oloupané a pokrájené na větší kusy
    • mořská sůl
    • 250ml smetany na vaření
    • 2–3 jarní cibulky, jen bílá část, nakrájená na tenká kolečka
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce másla
    • 1 lžička drceného růžového pepře

Příprava jídla

Brambory a petržel uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. Vypněte a rozšťouchejte s nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou hladkolistou petrželkou, máslem a pepřem. Podle chuti dosolte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové lupínky z trouby

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

3x3 znásobená chuť zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář