Šťouchané brambory s petrželí

Šťouchané brambory s petrželí

2.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 134 g
Tuky 55 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená česká klasika vám rychle učaruje. 

Suroviny

brambory 600 g
typ B, oloupané a pokrájené
400 g
kořenová petržel oloupané a pokrájené na větší kusy
sůl mořská
smetana na vaření 250 ml
jarní cibulka 2 ks
jen bílá část, nakrájená na tenká kolečka
petrželka hrst
nasekaná
máslo 2 PL
pepř růžový 1 ČL

Brambory a petržel uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. Vypněte a rozšťouchejte s nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou hladkolistou petrželkou, máslem a pepřem. Podle chuti dosolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit