0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťouchané brambory s petrželí

Šťouchané brambory s petrželí

2.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 134 g
Tuky 55 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená česká klasika vám rychle učaruje. 

Suroviny

typ B, oloupané a pokrájené
400 g
kořenová petržel oloupané a pokrájené na větší kusy
sůl mořská
jarní cibulka 2 ks
jen bílá část, nakrájená na tenká kolečka
petrželka hrst
nasekaná
máslo 2 PL
pepř růžový 1 ČL

Brambory a petržel uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. Vypněte a rozšťouchejte s nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou hladkolistou petrželkou, máslem a pepřem. Podle chuti dosolte. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...