0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťouchané brambory s petrželí

Šťouchané brambory s petrželí

2.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 134 g
Tuky 55 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšená česká klasika vám rychle učaruje. 

Suroviny

brambory 600 g
typ B, oloupané a pokrájené
400 g
kořenová petržel oloupané a pokrájené na větší kusy
sůl mořská
smetana na vaření 250 ml
jarní cibulka 2 ks
jen bílá část, nakrájená na tenká kolečka
petrželka hrst
nasekaná
máslo 2 PL
pepř růžový 1 ČL

Brambory a petržel uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. Vypněte a rozšťouchejte s nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou hladkolistou petrželkou, máslem a pepřem. Podle chuti dosolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit