Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 203 g
Tuky 31 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé oranžové blaho!

Suroviny

dýně 1 kg
dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
olej
na smažení
paprika sladká 1 ČL
mletá
kajenský pepř 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
sůl mořská
Na omáčku
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
paprika sladká 1 ČL
mletá
konzervovaná rajčata krájená 400 g
med 3 PL
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatový protlak 1 PL

Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout. 

Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.

V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit