Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 188 g
Tuky 30 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavé oranžové blaho!

Suroviny

dýně 1 kg
dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
olej
na smažení
paprika sladká 1 ČL
mletá
kajenský pepř 1 ČL
muškátový oříšek špetka
strouhaný
sůl mořská
Na omáčku
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
paprika sladká 1 ČL
mletá
400 g
konzerva krájených rajčat
med 3 PL
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatový protlak 1 PL

Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout. 

Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.

V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit