Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 203 g
Tuky 31 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé oranžové blaho!

Suroviny

dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
olej
na smažení
kajenský pepř 1 ČL
strouhaný
sůl mořská
Na omáčku
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
med 3 PL
worcesterská omáčka 2 PL

Postup

1

Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout. 

2

Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.

3

V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín