Křupavé oranžové blaho!
Suroviny
dýně
1
kg
dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
olej
na smažení
paprika mletá sladká
1
ČL
mletá
kajenský pepř
1
ČL
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
sůl mořská
Na omáčku
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
nakrájený na plátky
paprika mletá sladká
1
ČL
mletá
med
3
PL
worcesterská omáčka
2
PL
rajčatový protlak
1
PL
Postup
1
Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.
2
Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.
3
V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách: Naplňte ji nebo z ní připravte hummus(21 receptů )