Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 203 g
Tuky 31 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé oranžové blaho!

Suroviny

dužiny, nebo 1,5kg celá dýně
olej
na smažení
kajenský pepř 1 ČL
strouhaný
sůl mořská
Na omáčku
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
med 3 PL
worchestrová omáčka 2 PL

Postup

1

Na omáčku opékejte v hrnci na oleji cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přisypte papriku, zamíchejte a zalijte rajčaty. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout. 

2

Oloupejte dýni a odstraňte semena. Nakrájejte ji na hranolky 1x7cm.

3

V rendlíku rozpalte vysokou vrstvu oleje zhruba na 160°C. Dýňové hranolky smažte po částech – každou dávku asi 3 minuty dozlatova. Vyjměte malým cedníkem nebo děrovanou sběračkou
a nechte okapat na papírových utěrkách. Promíchejte s kořením a osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč