Tohle spojení pelmeňů, tortellin a tak trochu i boršče je něco jako světová premiéra. Chutnají stejně skvěle, jako vypadají.
Suroviny
1 Neoloupanou řepu uvařte doměkka, malým stačí 20 minut, větším to bude trvat déle.
2 Mezitím nachystejte náplň a odložte ji do chladničky: Maso nakrájejte na proužky a pak ho nasekejte nožem co nejvíc najemno. Nasypte ho do misky, přidejte cibuli, osolte, opepřete a důkladně prohněťte rukou.
3 Uvařenou řepu oloupejte, dokud je ještě teplá (vezměte si rukavice). Oloupanou řepu rozmixujte úplně najemno (podle potřeby můžete přidat i 1 lžíci vody), řepy by mělo být zhruba 280 g. Na pracovní plochu nasypte většinu mouky a udělejte důlek. Nalijte do něj řepu a začněte promíchávat vidličkou. Jakmile těsto začne tvořit drobenku, spojte ho rukama do koule a důkladně ho prohněťte (stále pracujte v rukavicích), podle potřeby lze přidat další mouku. Pak těsto poprášené moukou prožeňte zhruba desetkrát strojkem na těstoviny a postupně zmenšujte tloušťku placky. Mezitím přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a osolte ji.
4 Z těsta vykrájejte kolečka (o průměru okolo 6 cm). Doprostřed každého dejte asi lžičku náplně (nepřežeňte to!) a na ni položte ždibec másla. Pak kolečka vždy přeložte přes náplň, aby vzniklo půlkolečko. Přitiskněte okraje a potom spojte cípy. Vařte ve vroucí osolené vodě – asi 3 minuty po vyplavání na hladinu vyzkoušejte u prvního kousku, zda už je náplň provařená. Hotové vylovte děrovanou sběračkou a podávejte v hlubokém talíři, ozdobené zakysanou smetanou, koprem a pepřem, popřípadě i polité máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Plněné těstoviny: 11 nejlepších receptů(11 receptů)
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)