Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou
Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 236 g
Tuky 78 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle spojení pelmeňů, tortellin a tak trochu i boršče je něco jako světová premiéra. Chutnají stejně skvěle, jako vypadají.

Suroviny

malé nebo 2 střední
+ na poprášení
NA NÁPLŇ
plec, krkovice, libovější bůček...
cibule 150 g
nakrájené na kostičky
sůl mořská
jemná
pepř
čerstvě mletý
K PODÁVÁNÍ
čerstvý
pepř barevný
drcený
rozpuštěné (nemusí být)

Postup

1

Neoloupanou řepu uvařte doměkka, malým stačí 20 minut, větším to bude trvat déle.

2

Mezitím nachystejte náplň a odložte ji do chladničky: Maso nakrájejte na proužky a pak ho nasekejte nožem co nejvíc najemno. Nasypte ho do misky, přidejte cibuli, osolte, opepřete a důkladně prohněťte rukou.

3

Uvařenou řepu oloupejte, dokud je ještě teplá (vezměte si rukavice). Oloupanou řepu rozmixujte úplně najemno (podle potřeby můžete přidat i 1 lžíci vody), řepy by mělo být zhruba 280 g. Na pracovní plochu nasypte většinu mouky a udělejte důlek. Nalijte do něj řepu a začněte promíchávat vidličkou. Jakmile těsto začne tvořit drobenku, spojte ho rukama do koule a důkladně ho prohněťte (stále pracujte v rukavicích), podle potřeby lze přidat další mouku. Pak těsto poprášené moukou prožeňte zhruba desetkrát strojkem na těstoviny a postupně zmenšujte tloušťku placky. Mezitím přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a osolte ji.

4

Z těsta vykrájejte kolečka (o průměru okolo 6 cm). Doprostřed každého dejte asi lžičku náplně (nepřežeňte to!) a na ni položte ždibec másla. Pak kolečka vždy přeložte přes náplň, aby vzniklo půlkolečko. Přitiskněte okraje a potom spojte cípy. Vařte ve vroucí osolené vodě – asi 3 minuty po vyplavání na hladinu vyzkoušejte u prvního kousku, zda už je náplň provařená. Hotové vylovte děrovanou sběračkou a podávejte v hlubokém talíři, ozdobené zakysanou smetanou, koprem a pepřem, popřípadě i polité máslem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...