Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou
Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2052 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 236 g
Tuky 78 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle spojení pelmeňů, tortellin a tak trochu i boršče je něco jako světová premiéra. Chutnají stejně skvěle, jako vypadají.

Suroviny

malé nebo 2 střední
+ na poprášení
NA NÁPLŇ
plec, krkovice, libovější bůček...
cibule 150 g
nakrájené na kostičky
sůl mořská
jemná
pepř
čerstvě mletý
K PODÁVÁNÍ
čerstvý
pepř barevný
drcený
rozpuštěné (nemusí být)

Postup

1

Neoloupanou řepu uvařte doměkka, malým stačí 20 minut, větším to bude trvat déle.

2

Mezitím nachystejte náplň a odložte ji do chladničky: Maso nakrájejte na proužky a pak ho nasekejte nožem co nejvíc najemno. Nasypte ho do misky, přidejte cibuli, osolte, opepřete a důkladně prohněťte rukou.

3

Uvařenou řepu oloupejte, dokud je ještě teplá (vezměte si rukavice). Oloupanou řepu rozmixujte úplně najemno (podle potřeby můžete přidat i 1 lžíci vody), řepy by mělo být zhruba 280 g. Na pracovní plochu nasypte většinu mouky a udělejte důlek. Nalijte do něj řepu a začněte promíchávat vidličkou. Jakmile těsto začne tvořit drobenku, spojte ho rukama do koule a důkladně ho prohněťte (stále pracujte v rukavicích), podle potřeby lze přidat další mouku. Pak těsto poprášené moukou prožeňte zhruba desetkrát strojkem na těstoviny a postupně zmenšujte tloušťku placky. Mezitím přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a osolte ji.

4

Z těsta vykrájejte kolečka (o průměru okolo 6 cm). Doprostřed každého dejte asi lžičku náplně (nepřežeňte to!) a na ni položte ždibec másla. Pak kolečka vždy přeložte přes náplň, aby vzniklo půlkolečko. Přitiskněte okraje a potom spojte cípy. Vařte ve vroucí osolené vodě – asi 3 minuty po vyplavání na hladinu vyzkoušejte u prvního kousku, zda už je náplň provařená. Hotové vylovte děrovanou sběračkou a podávejte v hlubokém talíři, ozdobené zakysanou smetanou, koprem a pepřem, popřípadě i polité máslem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč