Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené hovězí s řepou
Dušené hovězí s řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušené hovězí s řepou

4.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4260 kcal
Bílkoviny 356 g
Sacharidy 364 g
Tuky 129 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená řepa rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen existuje možnost, že dotyční z druhé skupiny prostě jenom neochutnali ten správný pokrm, třeba skvělé dušené hovězí s řepou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájené na kostičky
podle potřeby svázané kuchyňským provázkem
na klínky
česnek 4 stroužky
drcené
malých, oloupaných a rozpůlených
mrkev 3 ks
střední, příčně na špalíky
tymián 4 snítky
sůl
pepř
čerstvě mletý
suché
vývar hovězí 300 ml
nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu
pepř růžový
drcený (nemusí být)

Postup

1

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř.

2

Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut.

3

Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.)

4

Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín