Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené hovězí s řepou

Červená řepa rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen existuje možnost, že dotyční z druhé skupiny prostě jenom neochutnali ten správný pokrm, třeba skvělé dušené hovězí s řepou.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Dušení 2:00
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 50 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem
    • 2 červené cibule, na klínky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených
    • 3 střední mrkve, příčně na špalíky
    • 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 250 ml suchého červeného vína
    • cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu)
    • 3 bobkové listy
    • drcený růžový pepř (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.) Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí bramborová kaše či pečivo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s červenou řepou a kozím sýrem

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Červenořepná polévka s rajčaty

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Zapékaná řepa dvou barev s tuřínem a ředkví

Červená pšenice s červenou řepou

Přidat komentář