Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červenořepná polévka s rajčaty
Červenořepná polévka s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenořepná polévka s rajčaty

3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 944 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 124 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se řekne polévka v souvislosti s řepou, skoro každý si vybaví boršč. Řepa ale vyniká i v krémových variacích.

Suroviny

oloupané
olivový olej 2 PL
nebo řepkový
nakrájená nadrobno
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbeží
balzamikový ocet
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
tymián sušený
na dochucení
česnek 1 stroužek
drcený
K PODÁVÁNÍ
lze nahradit zakysanou smetanou
lze nahradit fetou, rozdrobený
strouhaný čerstvý
petrželka
lze nahradit pažitkou, na ozdobení

Postup

1

Červenou řepu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle (vezměte si rukavice). Na oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata a vývar a vařte asi 15 minut.

2

Polévku opatrně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, trochou sušeného tymiánu a česnekem.

3

Rozdělte do hrnků či misek, přidejte kopeček jogurtu nebo smetany – polévku krásně zjemní. Podávejte s rozdrobeným sýrem a nastrouhaným křenem, ozdobené petrželkou nebo pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín