0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenořepná polévka s rajčaty

Červenořepná polévka s rajčaty

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 110 g
Tuky 29 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se řekne polévka v souvislosti s řepou, skoro každý si vybaví boršč. Řepa ale vyniká i v krémových variacích.

Suroviny

červená řepa 600 g
cca, oloupané
olej 2 PL
řepkového nebo olivového
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
400 g
konzerva krájených rajčat
vývar 1 l
zeleninového nebo drůbežího
balzamikový ocet
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
tymián sušený
na dochucení
česnek 1 stroužek
drcený
K PODÁVÁNÍ
bílý jogurt lze nahradit zakysanou smetanou
balkánský sýr
lze nahradit fetou, rozdrobený
křen
strouhaný čerstvý
petrželka
lze nahradit pažitkou, na ozdobení

1 Červenou řepu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle (vezměte si rukavice). Na oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata a vývar a vařte asi 15 minut.

2 Polévku opatrně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, trochou sušeného tymiánu a česnekem.

3 Rozdělte do hrnků či misek, přidejte kopeček jogurtu nebo smetany – polévku krásně zjemní. Podávejte s rozdrobeným sýrem a nastrouhaným křenem, ozdobené petrželkou nebo pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit