Jednoduchý cheesecake

Jednoduchý cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4995 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 271 g
Tuky 383 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Sušenkový korpus
sušenky 250 g
Bebe nebo máslové
máslo 150 g
Krém
smetana ke šlehání 300 g
krémový sýr 250 g
tvaroh 250 g
moučkový cukr 100 g
želatina 10 g
vejce 1 ks
žloutek 2 ks

Postup

1

Připravíme si formu o průměru 24 cm. Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem.

2

Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno. V misce smícháme rozmixované sušenky s máslem a přendáme je do formy. Vzniklé sušenkové těsto vytáhneme i na okraje formy a uhladíme. Formu dáme chladit do lednice.

3

Předehřejeme si troubu na 145°C horkovzduch.

4

Do misky dáme studenou vodu a necháme nabobtnat plátkovou želatinu.

5

Připravíme si velkou mísu, do které vložíme smetanu, tvaroh, philadelphii, cukr, vejce a žloutky. Vše spolu důkladně promícháme do hladkého krému.

6

Slijeme vodu z nabobtnané želatiny a vložíme ji do mikrovlnky na pár vteřin, aby se rozpustila. Okamžitě zamícháme do krému, zde musíme pracovat rychle. 

7

Vlijeme na připravený sušenkový základ a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 145°C zhruba 45-50 minut.

8

Hotový cheesecake se musí uprostřed "třást".  Upečený cheesecake necháme zchladnout v pokojové teplotě. Zchladlý cheesecake dáme přes noc vychladit do lednice. 

9

 Druhý den vyndáme vychlazený cheesecake z formy a přendáme na servírovací tác. Nakrájíme a doplníme čerstvým ovocem

Autor: kata2i

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit