Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý cheesecake

Jednoduchý cheesecake

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4995 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 271 g
Tuky 383 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Sušenkový korpus
sušenky 250 g
Bebe nebo máslové
máslo 150 g
Krém
tvaroh 250 g
vejce 1 ks

Postup

1

Připravíme si formu o průměru 24 cm. Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem.

2

Sušenky rozmixujeme v mixéru na jemno. V misce smícháme rozmixované sušenky s máslem a přendáme je do formy. Vzniklé sušenkové těsto vytáhneme i na okraje formy a uhladíme. Formu dáme chladit do lednice.

3

Předehřejeme si troubu na 145°C horkovzduch.

4

Do misky dáme studenou vodu a necháme nabobtnat plátkovou želatinu.

5

Připravíme si velkou mísu, do které vložíme smetanu, tvaroh, philadelphii, cukr, vejce a žloutky. Vše spolu důkladně promícháme do hladkého krému.

6

Slijeme vodu z nabobtnané želatiny a vložíme ji do mikrovlnky na pár vteřin, aby se rozpustila. Okamžitě zamícháme do krému, zde musíme pracovat rychle. 

7

Vlijeme na připravený sušenkový základ a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 145°C zhruba 45-50 minut.

8

Hotový cheesecake se musí uprostřed "třást".  Upečený cheesecake necháme zchladnout v pokojové teplotě. Zchladlý cheesecake dáme přes noc vychladit do lednice. 

9

 Druhý den vyndáme vychlazený cheesecake z formy a přendáme na servírovací tác. Nakrájíme a doplníme čerstvým ovocem

Autor: kata2i

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...