Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cheesecake pro všechny vaše přátele

Cheesecake pro všechny vaše přátele

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus: 230g digestive sušenek

220g rozpuštěného másla

2 pol. lžíce hn. cukru

Těsto: 1kg Philadelphia

250g tučného tvarohu

3 vejce

200g hn. cukru

špetka soli

1 čaj. lž. vanilkové esence

2 pol. lž. hladké mouky

Soutěžní poleva: 60 ml smetany ke šlehání 31%

50g holandského kakaa

50g Granko kakaa

na ozdobu 1 sušenka Mila - polovina na plátky, druhá polovina crumble na posypání

 

Cukr rozmícháme v rozpuštěném másle a smíchame s nadrcenými Digestive sušenkami. Vzniklou směs upěchujeme na dno formy a dáme vychladit do lednice.

Mezitím smícháme všechny ingredience na těsto ručním mixérem. Mixujeme dohladka. Když je směs dobře promíchaná vylijeme ji na korpus. Párkrát klepneme formou o stůl, abychom se zbavili bublin a cheesecake byl hutný a rovnoměrně propečený bez nafouklých bublin po upečení.

Pečeme v předehřáté troubě cca 1 a půl hodiny na 160- 180 stupňů, záleží na vaší troubě.

Po upečení necháme schladnout, cheesecake trochu spadne, ztuhne korpus a je s ním jednodušší manipulace. Nakrájíme cheesecake na 6-8 kousků, podle počtu přátel, kteří budou ochutnávat. 

Zvolila jsem 5 různých polev a posypů (karamelové Lotus sušenky s čoko polevou, domácí Nutella s lískovými oříšky a jahodou, banán v čokoládě, arašídové máslo s malinovým jamem a Mila sušenku s domácí čoko polevou) a jeden kousek byl originál Philly Cheesecake a jako soutěžní jsem vybrala ten se sušenkou Mila a domácí čokoládovou polevou. 1 část cheesecakeu zalijeme/ponoříme do čoko polevy a posypeme nadrcenou Mila sušenkou. Nahoru poklademe na plátky nakrájenou Milu a cheesecake je hotov.

Autor: Bejbyna

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit