Suroviny
Korpus: 230g digestive sušenek
220g rozpuštěného másla
2 pol. lžíce hn. cukru
Těsto: 1kg Philadelphia
250g tučného tvarohu
3 vejce
200g hn. cukru
špetka soli
1 čaj. lž. vanilkové esence
2 pol. lž. hladké mouky
Soutěžní poleva: 60 ml smetany ke šlehání 31%
50g holandského kakaa
50g Granko kakaa
na ozdobu 1 sušenka Mila - polovina na plátky, druhá polovina crumble na posypání
Cukr rozmícháme v rozpuštěném másle a smíchame s nadrcenými Digestive sušenkami. Vzniklou směs upěchujeme na dno formy a dáme vychladit do lednice.
Mezitím smícháme všechny ingredience na těsto ručním mixérem. Mixujeme dohladka. Když je směs dobře promíchaná vylijeme ji na korpus. Párkrát klepneme formou o stůl, abychom se zbavili bublin a cheesecake byl hutný a rovnoměrně propečený bez nafouklých bublin po upečení.
Pečeme v předehřáté troubě cca 1 a půl hodiny na 160- 180 stupňů, záleží na vaší troubě.
Po upečení necháme schladnout, cheesecake trochu spadne, ztuhne korpus a je s ním jednodušší manipulace. Nakrájíme cheesecake na 6-8 kousků, podle počtu přátel, kteří budou ochutnávat.
Zvolila jsem 5 různých polev a posypů (karamelové Lotus sušenky s čoko polevou, domácí Nutella s lískovými oříšky a jahodou, banán v čokoládě, arašídové máslo s malinovým jamem a Mila sušenku s domácí čoko polevou) a jeden kousek byl originál Philly Cheesecake a jako soutěžní jsem vybrala ten se sušenkou Mila a domácí čokoládovou polevou. 1 část cheesecakeu zalijeme/ponoříme do čoko polevy a posypeme nadrcenou Mila sušenkou. Nahoru poklademe na plátky nakrájenou Milu a cheesecake je hotov.