0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake pro všechny vaše přátele

Cheesecake pro všechny vaše přátele

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus: 230g digestive sušenek

220g rozpuštěného másla

2 pol. lžíce hn. cukru

Těsto: 1kg Philadelphia

250g tučného tvarohu

3 vejce

200g hn. cukru

špetka soli

1 čaj. lž. vanilkové esence

2 pol. lž. hladké mouky

Soutěžní poleva: 60 ml smetany ke šlehání 31%

50g holandského kakaa

50g Granko kakaa

na ozdobu 1 sušenka Mila - polovina na plátky, druhá polovina crumble na posypání

 

Cukr rozmícháme v rozpuštěném másle a smíchame s nadrcenými Digestive sušenkami. Vzniklou směs upěchujeme na dno formy a dáme vychladit do lednice.

Mezitím smícháme všechny ingredience na těsto ručním mixérem. Mixujeme dohladka. Když je směs dobře promíchaná vylijeme ji na korpus. Párkrát klepneme formou o stůl, abychom se zbavili bublin a cheesecake byl hutný a rovnoměrně propečený bez nafouklých bublin po upečení.

Pečeme v předehřáté troubě cca 1 a půl hodiny na 160- 180 stupňů, záleží na vaší troubě.

Po upečení necháme schladnout, cheesecake trochu spadne, ztuhne korpus a je s ním jednodušší manipulace. Nakrájíme cheesecake na 6-8 kousků, podle počtu přátel, kteří budou ochutnávat. 

Zvolila jsem 5 různých polev a posypů (karamelové Lotus sušenky s čoko polevou, domácí Nutella s lískovými oříšky a jahodou, banán v čokoládě, arašídové máslo s malinovým jamem a Mila sušenku s domácí čoko polevou) a jeden kousek byl originál Philly Cheesecake a jako soutěžní jsem vybrala ten se sušenkou Mila a domácí čokoládovou polevou. 1 část cheesecakeu zalijeme/ponoříme do čoko polevy a posypeme nadrcenou Mila sušenkou. Nahoru poklademe na plátky nakrájenou Milu a cheesecake je hotov.

Autor: Bejbyna

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit