Cheesecake pro všechny vaše přátele

Cheesecake pro všechny vaše přátele

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus: 230g digestive sušenek

220g rozpuštěného másla

2 pol. lžíce hn. cukru

Těsto: 1kg Philadelphia

250g tučného tvarohu

3 vejce

200g hn. cukru

špetka soli

1 čaj. lž. vanilkové esence

2 pol. lž. hladké mouky

Soutěžní poleva: 60 ml smetany ke šlehání 31%

50g holandského kakaa

50g Granko kakaa

na ozdobu 1 sušenka Mila - polovina na plátky, druhá polovina crumble na posypání

 

Cukr rozmícháme v rozpuštěném másle a smíchame s nadrcenými Digestive sušenkami. Vzniklou směs upěchujeme na dno formy a dáme vychladit do lednice.

Mezitím smícháme všechny ingredience na těsto ručním mixérem. Mixujeme dohladka. Když je směs dobře promíchaná vylijeme ji na korpus. Párkrát klepneme formou o stůl, abychom se zbavili bublin a cheesecake byl hutný a rovnoměrně propečený bez nafouklých bublin po upečení.

Pečeme v předehřáté troubě cca 1 a půl hodiny na 160- 180 stupňů, záleží na vaší troubě.

Po upečení necháme schladnout, cheesecake trochu spadne, ztuhne korpus a je s ním jednodušší manipulace. Nakrájíme cheesecake na 6-8 kousků, podle počtu přátel, kteří budou ochutnávat. 

Zvolila jsem 5 různých polev a posypů (karamelové Lotus sušenky s čoko polevou, domácí Nutella s lískovými oříšky a jahodou, banán v čokoládě, arašídové máslo s malinovým jamem a Mila sušenku s domácí čoko polevou) a jeden kousek byl originál Philly Cheesecake a jako soutěžní jsem vybrala ten se sušenkou Mila a domácí čokoládovou polevou. 1 část cheesecakeu zalijeme/ponoříme do čoko polevy a posypeme nadrcenou Mila sušenkou. Nahoru poklademe na plátky nakrájenou Milu a cheesecake je hotov.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit