Pečený jednoduchý cheesecake s jahodovou polevou je recept od naší čtenářky. Sušenkový základ a krémová vrstva navíc obohacená o jahodovou polevu se může skvěle vyjímat nejen na svátečním stole, ale klidně si ho můžete vyzkoušet také k odpolednímu čaji či kávě.
Suroviny
Postup
Sušenky umelte a spolu s měkkým máslem zpracujte na těsto, které natlačte rovnoměrně na dno dortové formy. Dejte péct do trouby při 180 stupních asi na 10 minut.
Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujte v hustý krém a nalijte na předpečený korpus. Dále pečte při 180 stupních asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout.
Dort vyjměte a připravte jahodovou polevu.
Jahody omyjte a nakrájejte na malé kousky. Vložíte do hrnce, přidejte vodu, cukr a přiveďte k varu. Zaprašte je škrobem a povařte asi 3 minuty.
Polevu rovnoměrně rozlijte po dortu a dejte jej do chladu, aby ztuhl. Nechte vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com