Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý cheesecake s jahodovou polevou

Jednoduchý cheesecake s jahodovou polevou

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4693 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 525 g
Tuky 231 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečený jednoduchý cheesecake s jahodovou polevou je recept od naší čtenářky. Sušenkový základ a krémová vrstva navíc obohacená o jahodovou polevu se může skvěle vyjímat nejen na svátečním stole, ale klidně si ho můžete vyzkoušet také k odpolednímu čaji či kávě.

Suroviny

Korpus
sušenky 180 g
Bebe
Náplň
ricotta 500 g
např. lučina
vejce 3 ks
Jahodová poleva
jahody 300 g
a další na ozdobu
voda 2 PL
škrob 1 ČL

Postup

1

Sušenky umelte a spolu s měkkým máslem zpracujte na těsto, které natlačte rovnoměrně na dno dortové formy. Dejte péct do trouby při 180 stupních asi na 10 minut. 

2

Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujte v hustý krém a nalijte na předpečený korpus. Dále pečte při 180 stupních asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout. 

3

Dort vyjměte a připravte jahodovou polevu. 

 
4

Jahody omyjte a nakrájejte na malé kousky. Vložíte do hrnce, přidejte vodu, cukr a přiveďte k varu. Zaprašte je škrobem a povařte asi 3 minuty. 

 
5

Polevu rovnoměrně rozlijte po dortu a dejte jej do chladu, aby ztuhl. Nechte vychladit několik hodin, ideálně přes noc.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: depesacka

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...