Suroviny
Korpus
sušenky
180
g
máslo
70
g
Náplň
ricotta
500
g
krémový sýr
100
g
zakysaná smetana
200
g
vejce
3
ks
vanilkový cukr
1
bal
krupicový cukr
230
g
citronová šťáva
citronová kůra
Jahodová poleva
jahody
300
g
a další na ozdobu
voda
2
PL
krupicový cukr
2
PL
škrob
1
ČL
Postup
1
Sušenky umeleme a spolu s měkkým máslem zpracujeme na těsto, které natlačíme rovnoměrn na dno dortové formy. Dáme péct do trouby při 180 stupních asi na 10min.
2
Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujeme v hustý krém a nalijeme na předpečený korpus. Dále pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout.
3
Dort vyjmeme a připravíme jahodovou polevu.
4
Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme vodu, cukr a přivedeme k varu. Zaprášíme je škrobem a povaříme asi 3min.
5
Polevu rovnoměrně rozlijeme po dortu a dáme jej do chladu, aby ztuhl. Chladíme několik hodin.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com