Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Na korpus si rozdrťte sušenky a nechte si rozehřát máslo. Sušenky spojte s máslem a vzniklou směs namačkejte do dortové formy (ideálně o průměru 18 cm). Směs namačkejte i na boky dortové formy. Formu poté vložte na pár minut do mrazáku.
Ve větší míse prošlehejte všechny ingredience na náplň. Je potřeba, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Výsledná náplň je hladká a tekutá.
Poté vyndejte dortovou formu a obalte ji alobalem. Raději dávám 2 vrstvy. Aby dort nepopraskal, je vhodné jej péct ve vodní lázni. Do dortové formy nalijte náplň. Opatrně dortem párkrát bouchněte, abyste dostali ven všechny bublinky z náplně. Připravený dort opatrně vložte do nádoby s vodou, která bude sahat do cca poloviny výšky dortové formy. A nyní můžete dát péct cca na 50 min. až 1 hodinu. Povrch dortu bude hladký, zatažený, ale bude ještě mírně pružit.
Upečený dort vyjměte z vodní lázně a posypte skořicí. Nechte dort zcela vychladnout a nakonec jej potřete creme fraiche smíchaným s cukrem a citronovou šťávou. Před prvním nakrojením je lepší dort nechat přes noc v lednici.