Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake v berlínském stylu

Popis receptu: 

Nejlepší cheesecake, jaký jsem kdy ochutnala, byl v berlínské kavárně Five Elephant a od té doby peču, ladím a ochutnávám. A konečně jsem s výsledkem spokojená. Chuťově vyladěný, jemný a dokonalý cheesecake. Nic víc, nic míň.  

Autor: Lucie Nováková
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    • 170 g sušenek (skvělé jsou skotské máslové sušenky z Marks and Spencer anebo Lotus)
    • 75 g másla

    Náplň:

    • 500 g Philadelphia (4 balení)
    • 50 g cukru
    • 3 žloutky
    • 2 vejce

    Na dokončení:

    • 1 lžíce skořice
    • 200 g creme fraiche
    • 1 lžíce cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy

     

     

     

     

     

     

Příprava jídla

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Na korpus si rozdrťte sušenky a nechte si rozehřát máslo. Sušenky spojte s máslem a vzniklou směs namačkejte do dortové formy (ideálně o průměru 18 cm). Směs namačkejte i na boky dortové formy. Formu poté vložte na pár minut do mrazáku. 

Ve větší míse prošlehejte všechny ingredience na náplň. Je potřeba, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Výsledná náplň je hladká a tekutá. 

Poté vyndejte dortovou formu a obalte ji alobalem. Raději dávám 2 vrstvy. Aby dort nepopraskal, je vhodné jej péct ve vodní lázni. Do dortové formy nalijte náplň. Opatrně dortem párkrát bouchněte, abyste dostali ven všechny bublinky z náplně. Připravený dort opatrně vložte do nádoby s vodou, která bude sahat do cca poloviny výšky dortové formy. A nyní můžete dát péct cca na 50 min. až 1 hodinu. Povrch dortu bude hladký, zatažený, ale bude ještě mírně pružit. 

Upečený dort vyjměte z vodní lázně a posypte skořicí. Nechte dort zcela vychladnout a nakonec jej potřete creme fraiche smíchaným s cukrem a citronovou šťávou. Před prvním nakrojením je lepší dort nechat přes noc v lednici.  

REKLAMA

Přidat komentář