0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake v berlínském stylu

Cheesecake v berlínském stylu

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4139 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 180 g
Tuky 309 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 170 g
Lotus, Marks Spencer
máslo 75 g
Náplň
sýr 500 g
cukr 50 g
žloutek 3 ks
vejce 2 ks
skořice 1 PL
200 g
creme fresh
cukr 1 PL
citronová štáva 1 PL

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Na korpus si rozdrťte sušenky a nechte si rozehřát máslo. Sušenky spojte s máslem a vzniklou směs namačkejte do dortové formy (ideálně o průměru 18 cm). Směs namačkejte i na boky dortové formy. Formu poté vložte na pár minut do mrazáku. 

Ve větší míse prošlehejte všechny ingredience na náplň. Je potřeba, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Výsledná náplň je hladká a tekutá. 

Poté vyndejte dortovou formu a obalte ji alobalem. Raději dávám 2 vrstvy. Aby dort nepopraskal, je vhodné jej péct ve vodní lázni. Do dortové formy nalijte náplň. Opatrně dortem párkrát bouchněte, abyste dostali ven všechny bublinky z náplně. Připravený dort opatrně vložte do nádoby s vodou, která bude sahat do cca poloviny výšky dortové formy. A nyní můžete dát péct cca na 50 min. až 1 hodinu. Povrch dortu bude hladký, zatažený, ale bude ještě mírně pružit. 

Upečený dort vyjměte z vodní lázně a posypte skořicí. Nechte dort zcela vychladnout a nakonec jej potřete creme fraiche smíchaným s cukrem a citronovou šťávou. Před prvním nakrojením je lepší dort nechat přes noc v lednici.  

Autor: novak.luci

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit