0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

3.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 233 g
Tuky 108 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat.

Suroviny

zralá, velká
citronová šťáva 1 PL
či brandy
máslo 25 g
a další na vymazání formy
Na krém
mléko 150 ml
čerstvé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
krupicový cukr 125 g
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 50 g
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Hrušky přepulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 5mm plátky. V míse promíchejte s citronovou šťávou, ostružinami a alkoholem.

2 Na krém smíchejte mléko, smetanu a vanilku. Ovoce rozprostřete lžící do máslem vymazané formy; šťávu, kterou případně pustilo, přidejte do smetanové směsi.

3 Zvlášť šlehejte vejce, cukr a špetku soli tak dlouho, až směs ztrojnásobí objem, zesvětlá a bude nadýchaná. Zapravte do ní mouku a pak smetanovou směs. Krém opatrně nalijte na ovoce a poklaďte vločkami másla. Pečte 30 minut, až krém ztuhne. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pocukrujte a podávejte horké.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč