Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

3.6/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 233 g
Tuky 108 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat.

Suroviny

zralá, velká
či brandy
a další na vymazání formy
Na krém
mléko 150 ml
čerstvé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
sůl 1 špetka
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Hrušky přepulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 5mm plátky. V míse promíchejte s citronovou šťávou, ostružinami a alkoholem.

2

Na krém smíchejte mléko, smetanu a vanilku. Ovoce rozprostřete lžící do máslem vymazané formy; šťávu, kterou případně pustilo, přidejte do smetanové směsi.

3

Zvlášť šlehejte vejce, cukr a špetku soli tak dlouho, až směs ztrojnásobí objem, zesvětlá a bude nadýchaná. Zapravte do ní mouku a pak smetanovou směs. Krém opatrně nalijte na ovoce a poklaďte vločkami másla. Pečte 30 minut, až krém ztuhne. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pocukrujte a podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín