Zdánlivě nic zvláštního – ale ochutnejte!
Suroviny
Postup
Na zakysané máslo dejte do sklenice o objemu 0,7 litru smetanu a jogurt, promíchejte, volně zakryjte a nechte 48 hodin při pokojové teplotě kvasit. Pak obsah přesuňte do mixéru a na nejvyšší rychlost šlehejte, dokud se máslo neoddělí od podmáslí. Potom osolte podle chuti, vytvarujte do koule nebo válečku a dejte chladit.
Mrkev na rychlé vodní pickles nastrouhejte nahrubo (stejně tak ji můžete nakrájet na tenká kolečka, na kostičky nebo ji škrabkou nakrájet na dlouhé tenké plátky). Naplňte do vysterilizované sklenice a postavte na váhu. Zalijte ji studenou vodou (nejlépe filtrovanou) a přisypte soli tolik, aby tvořila 3% hmotnosti vody. Zavřete, uložte do lednice a nechte přes noc zkřehnout.
Plátky chleba potřete máslem a na něj navrstvěte mrkvové pickles.
NĚCO NAVÍC
Obdobně jako mrkev lze naložit jakoukoli zeleninu – okurky, ředkvičky, kedlubny či červenou řepu – samostatně nebo libovolně míchat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů)
- Rychlé snídaně, které zvládnete, i když máte ráno naspěch(18 receptů)
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů)
- Svačiny a svačinky(43 receptů)