Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví

Zdánlivě nic zvláštního – ale ochutnejte!

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na celý bochník
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kvašení
P
Zelenina

Ingredience

    NA ZAKYSANÉ MÁSLO

    • 500 g smetany ke šlehání
    • 40 g jogurtu
    • sůl podle chuti, nejlépe vločková

    NA NAKLÁDANOU MRKEV

    • 500 g mrkve
    • voda podle potřeby, nejlépe filtrovaná sůl podle váhy (viz popis v receptu)

    K PODÁVÁNÍ

    • plátky tmavého chleba

Příprava jídla

1 Na zakysané máslo dejte do sklenice o objemu 0,7 litru smetanu a jogurt, promíchejte, volně zakryjte a nechte 48 hodin při pokojové teplotě kvasit. Pak obsah přesuňte do mixéru a na nejvyšší rychlost šlehejte, dokud se máslo neoddělí od podmáslí. Potom osolte podle chuti, vytvarujte do koule nebo válečku a dejte chladit. 

2 Mrkev na rychlé vodní pickles nastrouhejte nahrubo (stejně tak ji můžete nakrájet na tenká kolečka, na kostičky nebo ji škrabkou nakrájet na dlouhé tenké plátky). Naplňte do vysterilizované sklenice a postavte na váhu. Zalijte ji studenou vodou (nejlépe filtrovanou) a přisypte soli tolik, aby tvořila 3% hmotnosti vody. Zavřete, uložte do lednice a nechte přes noc zkřehnout.

Plátky chleba potřete máslem a na něj navrstvěte mrkvové pickles.

NĚCO NAVÍC
Obdobně jako mrkev lze naložit jakoukoli zeleninu – okurky, ředkvičky, kedlubny či červenou řepu – samostatně nebo libovolně míchat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Buttermilk fried chicken burger

Omeleta okonomijaki

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Laskonky s griliášovým krémem

Přidat komentář