Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té chvíle, kdy jsme ji ochutnali, nedá spát!
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na větší stripsy (proužky) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek, přilijte podmáslí a promíchejte. Nechte přes noc marinovat.
Na coleslaw nastrouhejte mrkev a zelí, přidejte majonézu a pažitku. Promíchejte a dejte stranou.
Vyšší vrstvu oleje rozpalte na 170°C. Marinované kuře postupně obalujte ve strouhance panko a smažte dozlatova z obou stran, bude to trvat 6–8 minut.
Briošky rozkrojte, položte řeznou stranou na pánev a lehce opečte. Spodní díl briošky potřete vždy majonézou smíchanou s kajenským pepřem, na ni dejte plátky okurky, smažené kuřecí stripsy, zakápněte sladkou sójovou omáčkou a navrch dejte zhruba lžíci coleslawu. Zakončete papričkami jalapeño, výhonky červené řepy a přiklopte horní polovinou briošky. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )
- Křupavý zelný salát coleslaw: Kde se vzal a jak se správně vyslovuje?(12 receptů )