0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buttermilk fried chicken burger

Buttermilk fried chicken burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Buttermilk fried chicken burger

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 burgery

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 190 g
Tuky 66 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té chvíle, kdy jsme ji ochutnali, nedá spát!

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
sůl
pepř mletý 10 g
černý
česnek sušený 10 g
podmáslí 500 ml
rostlinný olej
na smažení
strouhanka panko
na obalení
NA SALÁT COLESLAW
mrkev 500 g
zelí bílé 300 g
majonéza
podle chuti
pažitka 1 svazek
nadrobno nakrájená
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
nejlépe máslová brioška
majonéza 4 PL
kajenský pepř
podle chuti
okurky nakládané 300 g
nakrájené na plátky
sójová omáčka
sladká, podle chuti
jalapeño
nakládané, podle chuti
výhonky červené řepy 40 g

1 Kuřecí prsa nakrájejte na větší stripsy (proužky) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek, přilijte podmáslí a promíchejte. Nechte přes noc marinovat.

2 Na coleslaw nastrouhejte mrkev a zelí, přidejte majonézu a pažitku. Promíchejte a dejte stranou.

3 Vyšší vrstvu oleje rozpalte na 170°C. Marinované kuře postupně obalujte ve strouhance panko a smažte dozlatova z obou stran, bude to trvat 6–8 minut.

4 Briošky rozkrojte, položte řeznou stranou na pánev a lehce opečte. Spodní díl briošky potřete vždy majonézou smíchanou s kajenským pepřem, na ni dejte plátky okurky, smažené kuřecí stripsy, zakápněte sladkou sójovou omáčkou a navrch dejte zhruba lžíci coleslawu. Zakončete papričkami jalapeño, výhonky červené řepy a přiklopte horní polovinou briošky. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit