Buttermilk fried chicken burger

Buttermilk fried chicken burger

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 burgery

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 197 g
Tuky 66 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té chvíle, kdy jsme ji ochutnali, nedá spát!

 

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
sůl
pepř mletý 10 g
černý
česnek sušený 10 g
podmáslí 500 ml
rostlinný olej
na smažení
strouhanka panko
na obalení
NA SALÁT COLESLAW
mrkev 500 g
zelí bílé 300 g
majonéza
podle chuti
pažitka svazek
nadrobno nakrájená
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
máslová brioška
majonéza 4 PL
kajenský pepř
podle chuti
okurky nakládané 300 g
nakrájené na plátky
sójová omáčka
sladká, podle chuti
chilli paprička
nakládané papričky jalapeño podle chuti
klíčky 40 g
výhonky červené řepy

1 Kuřecí prsa nakrájejte na větší stripsy (proužky) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek, přilijte podmáslí a promíchejte. Nechte přes noc marinovat.

2 Na coleslaw nastrouhejte mrkev a zelí, přidejte majonézu a pažitku. Promíchejte a dejte stranou.

3 Vyšší vrstvu oleje rozpalte na 170°C. Marinované kuře postupně obalujte ve strouhance panko a smažte dozlatova z obou stran, bude to trvat 6–8 minut.

4 Briošky rozkrojte, položte řeznou stranou na pánev a lehce opečte. Spodní díl briošky potřete vždy majonézou smíchanou s kajenským pepřem, na ni dejte plátky okurky, smažené kuřecí stripsy, zakápněte sladkou sójovou omáčkou a navrch dejte zhruba lžíci coleslawu. Zakončete papričkami jalapeño, výhonky červené řepy a přiklopte horní polovinou briošky. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit