0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buttermilk fried chicken burger

Buttermilk fried chicken burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Buttermilk fried chicken burger

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 burgery

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 190 g
Tuky 66 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té chvíle, kdy jsme ji ochutnali, nedá spát!

Suroviny

sůl
pepř mletý 10 g
černý
česnek sušený 10 g
rostlinný olej
na smažení
strouhanka panko
na obalení
NA SALÁT COLESLAW
mrkev 500 g
majonéza
podle chuti
pažitka 1 svazek
nadrobno nakrájená
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
nejlépe máslová brioška
majonéza 4 PL
kajenský pepř
podle chuti
okurky nakládané 300 g
nakrájené na plátky
sójová omáčka
sladká, podle chuti
jalapeño
nakládané, podle chuti
výhonky červené řepy 40 g

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájejte na větší stripsy (proužky) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Osolte, opepřete, přidejte sušený česnek, přilijte podmáslí a promíchejte. Nechte přes noc marinovat.

2

Na coleslaw nastrouhejte mrkev a zelí, přidejte majonézu a pažitku. Promíchejte a dejte stranou.

3

Vyšší vrstvu oleje rozpalte na 170°C. Marinované kuře postupně obalujte ve strouhance panko a smažte dozlatova z obou stran, bude to trvat 6–8 minut.

4

Briošky rozkrojte, položte řeznou stranou na pánev a lehce opečte. Spodní díl briošky potřete vždy majonézou smíchanou s kajenským pepřem, na ni dejte plátky okurky, smažené kuřecí stripsy, zakápněte sladkou sójovou omáčkou a navrch dejte zhruba lžíci coleslawu. Zakončete papričkami jalapeño, výhonky červené řepy a přiklopte horní polovinou briošky. Podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč