Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví
Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na celý bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1754 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 52 g
Tuky 166 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdánlivě nic zvláštního – ale ochutnejte!

Suroviny

NA ZAKYSANÉ MÁSLO
sůl
podle chuti, nejlépe vločková
NA NAKLÁDANOU MRKEV
mrkev 500 g
voda
podle potřeby, nejlépe filtrovaná
sůl
podle váhy (viz popis v receptu)
K podávání

Postup

1

Na zakysané máslo dejte do sklenice o objemu 0,7 litru smetanu a jogurt, promíchejte, volně zakryjte a nechte 48 hodin při pokojové teplotě kvasit. Pak obsah přesuňte do mixéru a na nejvyšší rychlost šlehejte, dokud se máslo neoddělí od podmáslí. Potom osolte podle chuti, vytvarujte do koule nebo válečku a dejte chladit.

2

Mrkev na rychlé vodní pickles nastrouhejte nahrubo (stejně tak ji můžete nakrájet na tenká kolečka, na kostičky nebo ji škrabkou nakrájet na dlouhé tenké plátky). Naplňte do vysterilizované sklenice a postavte na váhu. Zalijte ji studenou vodou (nejlépe filtrovanou) a přisypte soli tolik, aby tvořila 3% hmotnosti vody. Zavřete, uložte do lednice a nechte přes noc zkřehnout.

3

Plátky chleba potřete máslem a na něj navrstvěte mrkvové pickles.

NĚCO NAVÍC
Obdobně jako mrkev lze naložit jakoukoli zeleninu – okurky, ředkvičky, kedlubny či červenou řepu – samostatně nebo libovolně míchat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...