0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Petrželová omáčka

Petrželová omáčka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Petrželová omáčka

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 526 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 41 g
Tuky 35 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu, rybě opečené na pánvi nebo rybím karbanátkům.

Suroviny

máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
muškátový oříšek 1 špetka
mletý
mléko 375 ml
petrželka 20 g
nasekaná

Postup

1

Na středním plameni zpěňte na pánvi 30 g másla. Vsypte 2 lžíce hladké mouky a špetku mletého muškátového oříšku. Míchejte 1–2 minuty, aby se vše spojilo. Postupně vešlehejte 375 ml mléka.

2

Za stálého míchání vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč