Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Petrželová omáčka

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 526 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 41 g
Tuky 35 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu, rybě opečené na pánvi nebo rybím karbanátkům.

Suroviny

mletý
mléko 375 ml
petrželka 20 g
nasekaná

Postup

1

Na středním plameni zpěňte na pánvi 30 g másla. Vsypte 2 lžíce hladké mouky a špetku mletého muškátového oříšku. Míchejte 1–2 minuty, aby se vše spojilo. Postupně vešlehejte 375 ml mléka.

2

Za stálého míchání vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...