0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestová polévka se špenátem

Chřestová polévka se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřestová polévka se špenátem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1209 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 112 g
Tuky 59 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná krémová polévka, kterou můžete donekonečna obměňovat dle nálady. Chřest se postará nejen o chuť, ale i o to, aby bylo v polévce do čeho kousnout. Pokud máte raději bílý, klidně po něm sáhněte!

Suroviny

šalotka 2 ks
nakrájené nadrobno
olivový olej 1 PL
chřest zelený 1 svazek
400 g
brambory 2 ks
oloupané a nakrájené na kostičky
vývar zeleninový 1 l
baby špenát 200 g
+ na ozdobení
hrášek 50 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 100 g
+ k podávání
máslo 1 PL
výhonky červené řepy
na ozdobení

Postup

1

Šalotky opékejte na oleji, aby zezlátly.

2

Z chřestu odlámejte tuhé, dřevnaté konce (viz Něco navíc) a odkrájejte hlavičky. Zbylé stonky pokrájejte nahrubo, přidejte k šalotce a krátce orestujte. Přidejte brambory, zalijte vývarem a přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte, aby brambory změkly. Vhoďte špenát, hrášek a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. 

3

Hlavičky chřestu opečte na másle. Polévku rozdělte na talíře, ozdobte opečenými špičkami chřestu, špenátovými lístky, zakapejte ještě smetanou, posypte výhonky červené řepy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Chřestové konce můžete použít do zeleninového či jiného vývaru. Pokud jsou ale opravdu dřevnaté, vyhoďte je. Můžete je přihodit i do polévky – v takovém případě je ale dobré ji protřít přes síto. S hráškem nakládejte opatrně, pokud ho dáte do polévky moc, nebude v ní chřest vůbec cítit. A to je škoda. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč