Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulové koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 165 g
Tuky 185 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulové koláčky jsou jasným důkazem toho, že když použijete málo, ale zato dobře sladěných surovin, můžete dosáhnout vynikajících výsledků. Když nepočítáme základní suroviny jako sůl, pepř a olej, budete k jejich přípravě potřebovat jen 6 dostupných surovin. Už nahříváte troubu?

Suroviny

rozválené
olivový olej 3 PL
cibule 500 g
na tenká kolečka
tymián sušený 1 ČL
nebo 1 lžíce čerstvého + k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
mléko 300 ml
sýr 120 g
blaťácké zlato, nastrouhané nahrubo

Postup

1

Do trouby dejte plech a předehřejte ji na 190°C. Těsto podle potřeby ještě trochu rozválejte, vykrájejte přiměřeně velká kolečka a vyložte jimi dno i stěny 6–8 formiček na tartaletky o průměru 8–12 cm. Dejte na 10 minut chladit. Těsto na dně propíchejte, do každé formičky položte kousek pečicího papíru, nasypte na něj suché či keramické fazole a pečte 10 minut. Odstraňte papír i fazole a pečte ještě 5 minut dozlatova.

2

Mezitím opékejte na středním ohni v pánvi na oleji cibuli, až začne měknout, pak přidejte tymián, pepř, a chcete-li, i sůl. Zmírněte oheň a opékejte ještě 15 minut, aby cibule úplně změkla a mírně se zbarvila dozlatova.

3

V míse prošlehejte vejce, vešlehejte mléko a polovinu sýra, opepřete. Do formiček rozdělte cibuli a zalijte ji vaječnou směsí. Posypte zbývajícím sýrem a pečte cca 20 minut (podle velikosti formiček), aby náplň ztuhla a zezlátla a těsto bylo křupavé. Podávejte teplé či studené, podle chuti a možností ozdobené čerstvým tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Můžete upéct i 1 velký 22 cm koláč. Předpéká se stejně jako malé, s náplní se peče 30–40 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč