Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulové koláčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 165 g
Tuky 185 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulové koláčky jsou jasným důkazem toho, že když použijete málo, ale zato dobře sladěných surovin, můžete dosáhnout vynikajících výsledků. Když nepočítáme základní suroviny jako sůl, pepř a olej, budete k jejich přípravě potřebovat jen 6 dostupných surovin. Už nahříváte troubu?

Suroviny

rozválené
olivový olej 3 PL
cibule 500 g
na tenká kolečka
tymián sušený 1 ČL
nebo 1 lžíce čerstvého + k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
mléko 300 ml
sýr 120 g
blaťácké zlato, nastrouhané nahrubo

Postup

1

Do trouby dejte plech a předehřejte ji na 190°C. Těsto podle potřeby ještě trochu rozválejte, vykrájejte přiměřeně velká kolečka a vyložte jimi dno i stěny 6–8 formiček na tartaletky o průměru 8–12 cm. Dejte na 10 minut chladit. Těsto na dně propíchejte, do každé formičky položte kousek pečicího papíru, nasypte na něj suché či keramické fazole a pečte 10 minut. Odstraňte papír i fazole a pečte ještě 5 minut dozlatova.

2

Mezitím opékejte na středním ohni v pánvi na oleji cibuli, až začne měknout, pak přidejte tymián, pepř, a chcete-li, i sůl. Zmírněte oheň a opékejte ještě 15 minut, aby cibule úplně změkla a mírně se zbarvila dozlatova.

3

V míse prošlehejte vejce, vešlehejte mléko a polovinu sýra, opepřete. Do formiček rozdělte cibuli a zalijte ji vaječnou směsí. Posypte zbývajícím sýrem a pečte cca 20 minut (podle velikosti formiček), aby náplň ztuhla a zezlátla a těsto bylo křupavé. Podávejte teplé či studené, podle chuti a možností ozdobené čerstvým tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Můžete upéct i 1 velký 22 cm koláč. Předpéká se stejně jako malé, s náplní se peče 30–40 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...