Cizrnová omáčka s rýží

Cizrnová omáčka s rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut

Suroviny

rýže basmati 120 g
cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
předvařená
rajčata 1 ks
rajčatový protlak 1 PL
kajenský pepř 0.5
paprika sladká 1 PL
sojová smetana 100 ml

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).
Na dvou lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.
Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče.
Opékáme 5 minut.
Přidáme kayenský pepř, sladkou papriku a vše zamícháme.
Vše zalijeme rostlinnou smetanou, necháme 5 minut provařit a podáváme společně s rýží.

Vynikajici!

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit