0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnová omáčka s rýží

Cizrnová omáčka s rýží

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2507 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 342 g
Tuky 65 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže basmati 120 g
cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
předvařená
rajče 1 ks
rajčatový protlak 1 PL
kajenský pepř 0.5
paprika sladká 1 PL
sójová smetana 100 ml

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).
Na dvou lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.
Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče.
Opékáme 5 minut.
Přidáme kayenský pepř, sladkou papriku a vše zamícháme.
Vše zalijeme rostlinnou smetanou, necháme 5 minut provařit a podáváme společně s rýží.

Vynikajici!

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit