Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená perlička s čočkou

Nápad nasypat čočku bez předváření do základu pod perličku a celý pekáč strčit do trouby nás dostal!

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Kuře Francouzská

Ingredience

    • 1 perlička
    • mořská sůl
    • 2 lžičky uzené mleté papriky
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice + na dokončení
    • 1 lžíce medu
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 g choriza, nakrájeného na plátky
    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 1 červená cibule, nakrájená na tenké měsíčky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 2 bobkové listy
    • 100 g drobné zelené čočky puy (výběrová francouzská čočka)
    • 100 ml sherry nebo portského
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • 2 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
    • hrst nasekané petrželky
    • rýže nebo bageta k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Perličku řádně osolte. Smíchejte uzenou papriku, hořčici, med a rozpuštěné máslo a perličku touto směsí potřete zevně i uvnitř.

2 V litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném do trouby opékejte na oleji 3 minuty chorizo. Pak přidejte mrkev, cibuli, řapíkatý celer a bobkový list. Míchejte 8 minut, až zelenina změkne. Přidejte propláchnutou čočku, zalijte sherry nebo portským a dolijte drůbežím vývarem tak, aby bylo vše těsně ponořené. Nakonec posypte šalvějí.

3 Připravenou perličku položte do pekáčku k čočce prsíčky nahoru, přiklopte a pečte 1 hodinu doměkka.  

4 Zvyšte teplotu na 220 °C, odklopte, přelijte šťávou a zhruba 10 minut dopékejte dozlatova.

5 Pak vyjměte perličku na prkénko a do čočky vmíchejte petrželku, případně čočku dochuťte lžící hrubozrnné hořčice a solí. Perličku rozporcujte a podávejte s čočkou a bagetou nebo dušenou rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Frikasé z perličky

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou

REKLAMA

Přidat komentář