Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné na 20 vajíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6665 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 584 g
Tuky 449 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba vajíček alias cake pops působí jako trochu zdlouhavá zábava, ale zdání klame. Piškot upečete raz dva a míchání s mascarpone, tvarování vajíček i zdobení můžete klidně nechat na dětech.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
Na dokončení
tuk 75 g
ztužený pokrmový tuk
my použili gelové barvy
v tubě – např. Dr. Oetker
cukrové a čokoládové zdobení
např. Dr. Oetker

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C, dortovou formu vyložte pečicím papírem.

2

Kakao zalijte 250ml horké vody a promíchejte. Cukr vyšlehejte s máslem na světlý nadýchaný krém. Zašlehejte vanilku a vejce. Vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a solí a nakonec přimíchejte zalité kakao.

3

Přesuňte do formy a pečte asi 50 minut, aby zapíchnutá špejle vyšla suchá. Nechte vychladnout. Piškot pak rozdrobte do mísy a postupně do něj vmíchejte mascarpone. Z hmoty vytvarujte vajíčka. Dejte vychladit.

4

Rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní rozpuštěný tuk. Směs rozdělte na poloviny a každou obarvěte jinou barvou (pokud používáte gelovou barvu poprvé, přidávejte ji jen po kapkách, které se vejdou na špendlíkovou hlavičku, barvy jsou hodně koncentrované!).

5

Špejli namočte nejdříve do čokolády a poté zapíchněte do kuličky. Nechte ztuhnout a pak celé vajíčko namočte do čokolády a zapíchněte například do květináče. Až čokoláda definitivně zatuhne, vajíčka dozdobte podle chuti – my jsme dělali puntíky polevou v tubě a polevou jsme i přilepovali sladká srdíčka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...