Výroba vajíček alias cake pops působí jako trochu zdlouhavá zábava, ale zdání klame. Piškot upečete raz dva a míchání s mascarpone, tvarování vajíček i zdobení můžete klidně nechat na dětech.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180°C, dortovou formu vyložte pečicím papírem.
Kakao zalijte 250ml horké vody a promíchejte. Cukr vyšlehejte s máslem na světlý nadýchaný krém. Zašlehejte vanilku a vejce. Vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a solí a nakonec přimíchejte zalité kakao.
Přesuňte do formy a pečte asi 50 minut, aby zapíchnutá špejle vyšla suchá. Nechte vychladnout. Piškot pak rozdrobte do mísy a postupně do něj vmíchejte mascarpone. Z hmoty vytvarujte vajíčka. Dejte vychladit.
Rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní rozpuštěný tuk. Směs rozdělte na poloviny a každou obarvěte jinou barvou (pokud používáte gelovou barvu poprvé, přidávejte ji jen po kapkách, které se vejdou na špendlíkovou hlavičku, barvy jsou hodně koncentrované!).
Špejli namočte nejdříve do čokolády a poté zapíchněte do kuličky. Nechte ztuhnout a pak celé vajíčko namočte do čokolády a zapíchněte například do květináče. Až čokoláda definitivně zatuhne, vajíčka dozdobte podle chuti – my jsme dělali puntíky polevou v tubě a polevou jsme i přilepovali sladká srdíčka.