Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na 20 vajíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6212 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 585 g
Tuky 397 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výroba vajíček alias cake pops působí jako trochu zdlouhavá zábava, ale zdání klame. Piškot upečete raz dva a míchání s mascarpone, tvarování vajíček i zdobení můžete klidně nechat na dětech.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kakao 55 g
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
Na dokončení
mascarpone 250 g
bílá čokoláda 400 g
75 g
ztužený pokrmový tuk
potravinářské barvivo
poleva bílá
(např Dr. Oetker)
cukrové sypání (např Dr. Oetker)
1 Předehřejte troubu na 180°C, dortovou formu vyložte pečicím papírem. Kakao zalijte 250ml horké vody a promíchejte. Cukr vyšlehejte s máslem na světlý nadýchaný krém. Zašlehejte vanilku a vejce. Vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a solí a nakonec přimíchejte zalité kakao.

2 Přesuňte do formy a pečte asi 50 minut, aby zapíchnutá špejle vyšla suchá. Nechte vychladnout. Piškot pak rozdrobte do mísy a postupně do něj vmíchejte mascarpone. Z hmoty vytvarujte vajíčka. Dejte vychladit.

3 Rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní rozpuštěný tuk. Směs rozdělte na poloviny a každou obarvěte jinou barvou (pokud používáte gelovou barvu poprvé, přidávejte ji jen po kapkách, které se vejdou na špendlíkovou hlavičku, barvy jsou hodně koncentrované!).

4 Špejli namočte nejdříve do čokolády a poté zapíchněte do kuličky. Nechte ztuhnout a pak celé vajíčko namočte do čokolády a zapíchněte například do květináče. Až čokoláda definitivně zatuhne, vajíčka dozdobte podle chuti – my jsme dělali puntíky polevou v tubě a polevou jsme i přilepovali sladká srdíčka.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit