0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné na 20 vajíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6665 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 584 g
Tuky 449 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba vajíček alias cake pops působí jako trochu zdlouhavá zábava, ale zdání klame. Piškot upečete raz dva a míchání s mascarpone, tvarování vajíček i zdobení můžete klidně nechat na dětech.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kakao holandského typu 55 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
Na dokončení
bílá čokoláda 400 g
tuk 75 g
ztužený pokrmový tuk
potravinářské barvivo
my použili gelové barvy
poleva bílá
v tubě – např. Dr. Oetker
cukrové a čokoládové zdobení
např. Dr. Oetker

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C, dortovou formu vyložte pečicím papírem.

2

Kakao zalijte 250ml horké vody a promíchejte. Cukr vyšlehejte s máslem na světlý nadýchaný krém. Zašlehejte vanilku a vejce. Vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a solí a nakonec přimíchejte zalité kakao.

3

Přesuňte do formy a pečte asi 50 minut, aby zapíchnutá špejle vyšla suchá. Nechte vychladnout. Piškot pak rozdrobte do mísy a postupně do něj vmíchejte mascarpone. Z hmoty vytvarujte vajíčka. Dejte vychladit.

4

Rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní rozpuštěný tuk. Směs rozdělte na poloviny a každou obarvěte jinou barvou (pokud používáte gelovou barvu poprvé, přidávejte ji jen po kapkách, které se vejdou na špendlíkovou hlavičku, barvy jsou hodně koncentrované!).

5

Špejli namočte nejdříve do čokolády a poté zapíchněte do kuličky. Nechte ztuhnout a pak celé vajíčko namočte do čokolády a zapíchněte například do květináče. Až čokoláda definitivně zatuhne, vajíčka dozdobte podle chuti – my jsme dělali puntíky polevou v tubě a polevou jsme i přilepovali sladká srdíčka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč