Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové dortíčky

Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
85 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí
PT8M
Pečení 0:08
Cukroví Česká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1 lžíce kakaa
    • 90 g moučkového cukru
    • 150 g másla
    • 1 žloutek
    • 2 lžíce mouky na podsypání

    NÁPLŇ

    • 120 g lískových ořechů, na obalení
    • 2 vařené žloutky
    • 4 lžíce vaječného likéru
    • 100 g másla, změklého 
    • 100 g moučkového cukru 

    NA DOKONČENÍ

    • 2 lžíce kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.

3 Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem. 

NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Florentinské cukroví

Babiččiny trojhránky

Linecká kolečka

Dvoubarevné pracny

Makovo-kokosový šnek a kuličky

Karamelové košíčky

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

REKLAMA

Přidat komentář