
Čokoládové dortíčky
Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 90 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 1 žloutek
- 2 lžíce mouky na podsypání
- 120 g lískových ořechů, na obalení
- 2 vařené žloutky
- 4 lžíce vaječného likéru
- 100 g másla, změklého
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa holandského typu
NÁPLŇ
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.
2 Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.
3 Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem.
NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.
Přidat komentář