Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Čokoládové dortíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5439 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 332 g
Tuky 384 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ 2 lžíce na podsypání
kakao holandského typu 1 PL
moučkový cukr 90 g
máslo 150 g
žloutek 1 ks
Na náplň
lískové oříšky 120 g
na obalení
žloutek 2 ks
vařené
vaječný likér 4 PL
máslo 100 g
změklé
moučkový cukr 100 g
Na dokončení
kakao holandského typu 2 PL

1 Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.

3 Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem. 

NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit