0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové dortíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 109
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5439 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 332 g
Tuky 384 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ 2 lžíce na podsypání
kakao holandského typu 1 PL
moučkový cukr 90 g
máslo 150 g
žloutek 1 ks
Na náplň
lískové oříšky 120 g
na obalení
žloutek 2 ks
vařené
vaječný likér 4 PL
máslo 100 g
změklé
moučkový cukr 100 g
Na dokončení
kakao holandského typu 2 PL

Postup

1

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 200 °C.

3

Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.

4

Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem. 

NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč