Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.
Suroviny
Postup
Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.
Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem.
NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7 druhů cukroví podle cukrářů(7 receptů )
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )