Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové dortíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 122
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5439 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 332 g
Tuky 384 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků podle cukrářky Pavlíny Berzsiové.

Související recepty

Suroviny

+ 2 lžíce na podsypání
máslo 150 g
Na náplň
lískové oříšky 120 g
na obalení
vařené
vaječný likér 4 PL
máslo 100 g
změklé
Na dokončení

Postup

1

Mouku prosejte s kakaem a cukrem, přidejte nakrájené máslo, žloutek a zpracujte na hladké těsto, to zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce asi 30 minut odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 200 °C.

3

Těsto vyjměte z lednice a vyválejte na plát silný asi 3 mm, vykrajujte z něj kolečka o průměru 3 cm, rozložte je na plech a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout na plechu a pak ho přendejte na kovovou mřížku.

4

Oříšky opražte, oloupejte a umelte. Vařené žloutky prolisujte do misky a smíchejte s likérem. Změklé nakrájené máslo utřete do pěny s cukrem a žloutkovou směsí. Náplní slepujte kolečka po třech na sebe, strany potřete krémem a obalte v oříšcích. Vrchní část poprašte kakaem. 

NĚCO NAVÍC
Dortíčky můžete místo poprášení kakaem polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovým oříškem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...