0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččiny trojhránky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 135
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 220 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Co si pamatuju, nesměly u nás trojhránky chybět, a taky nechyběly, na žádné Vánoce. Někdy se ještě v průběhu svátků i několikrát dodělávaly. To když jsme s bratrem podali ‚stížnost‘ na nedostatečné množství,“ vzpomíná cukrář Zdeněk Lahovský, který nám prozradil následující recept na cukroví bez mouky i másla.

Suroviny

krupicový cukr 140 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
rum 1 PL
tuzemák
moučkový cukr
na podsypání
pistácie
nebo jiné oříšky, na ozdobení
Na polevu
citronová štáva
z jednoho citronu
moučkový cukr 4 PL

1 Krupicový cukr svařte se 2 lžícemi vody – v rendlíku přiveďte k varu a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Potom smíchejte s vlašskými ořechy a rumem.

2 Z hmoty vyválejte na válu poprášeném moučkovým cukrem plát o tloušťce 5 mm. Nechte trochu zaschnout.

3 Citronovou šťávu utřete s jednou lžící vody a moučkovým cukrem na hustou polevu. Potřete ořechový plát a nakrájejte na trojhránky nebo kosočtverce. 

4 Posypte nasekanými pistáciemi nebo oříšky a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Místo vlašských ořechů můžete vyzkoušet mleté mandle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit