0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččiny trojhránky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 156
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 220 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Co si pamatuju, nesměly u nás trojhránky chybět, a taky nechyběly, na žádné Vánoce. Někdy se ještě v průběhu svátků i několikrát dodělávaly. To když jsme s bratrem podali ‚stížnost‘ na nedostatečné množství,“ vzpomíná cukrář Zdeněk Lahovský, který nám prozradil následující recept na cukroví bez mouky i másla.

Suroviny

krupicový cukr 140 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
rum 1 PL
tuzemák
moučkový cukr
na podsypání
pistácie
nebo jiné oříšky, na ozdobení
Na polevu
citronová šťáva
z jednoho citronu
moučkový cukr 4 PL

Postup

1

Krupicový cukr svařte se 2 lžícemi vody – v rendlíku přiveďte k varu a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Potom smíchejte s vlašskými ořechy a rumem.

2

Z hmoty vyválejte na válu poprášeném moučkovým cukrem plát o tloušťce 5 mm. Nechte trochu zaschnout.

3

Citronovou šťávu utřete s jednou lžící vody a moučkovým cukrem na hustou polevu. Potřete ořechový plát a nakrájejte na trojhránky nebo kosočtverce. 

4

Posypte nasekanými pistáciemi nebo oříšky a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Místo vlašských ořechů můžete vyzkoušet mleté mandle.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč