Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Babiččiny trojhránky

„Co si pamatuju, nesměly u nás trojhránky chybět, a taky nechyběly, na žádné Vánoce. Někdy se ještě v průběhu svátků i několikrát dodělávaly. To když jsme s bratrem podali ‚stížnost‘ na nedostatečné množství,“ vzpomíná cukrář Zdeněk Lahovský, který nám prozradil následující recept na cukroví bez mouky i másla.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
109 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ zasychání
PT8M
Vaření 0:08
Cukroví Česká

Ingredience

    • 140 g krupicového cukru
    • 120 g mletých vlašských ořechů
    • 1 lžíce rumu tuzemáku 
    • moučkový cukr na podsypání 
    • pistácie nebo oříšky na ozdobení

    NA POLEVU

    • šťáva z 1 citronu
    • zhruba 4 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1 Krupicový cukr svařte se 2 lžícemi vody – v rendlíku přiveďte k varu a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Potom smíchejte s vlašskými ořechy a rumem.

2 Z hmoty vyválejte na válu poprášeném moučkovým cukrem plát o tloušťce 5 mm. Nechte trochu zaschnout.

3 Citronovou šťávu utřete s jednou lžící vody a moučkovým cukrem na hustou polevu. Potřete ořechový plát a nakrájejte na trojhránky nebo kosočtverce. 

4 Posypte nasekanými pistáciemi nebo oříšky a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Místo vlašských ořechů můžete vyzkoušet mleté mandle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Florentinské cukroví

Čokoládové dortíčky

Karamelové košíčky

Dvoubarevné pracny

Linecká kolečka

Makovo-kokosový šnek a kuličky

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

REKLAMA

Přidat komentář