0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové minicheesecaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 287 g
Tuky 274 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladká nadílka zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit. Roztomilé cheesecaky akorát do ruky totiž vždy zabodují u malých i velkých koledníků.

Suroviny

čokoládové sušenky 1 bal
např. kakaové bebe, Zlaté derby anebo čokoládové věnečky
máslo 100 g
rozpuštěné
ricotta 500 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
moučkový cukr 125 g
čokoládová vajíčka
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.

2 Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.

ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ

Vanilkové minicheesecaky

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • balíček máslových sušenek
  • 500 g ricotty
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1–2 lžíce citronové šťávy
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml smetany ke šlehání, 40%

1 Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).

2 Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit