0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové minicheesecaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 287 g
Tuky 274 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladká nadílka zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit. Roztomilé cheesecaky akorát do ruky totiž vždy zabodují u malých i velkých koledníků.

Suroviny

čokoládové sušenky 1 bal
např. kakaové bebe, Zlaté derby anebo čokoládové věnečky
máslo 100 g
rozpuštěné
ricotta 500 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
moučkový cukr 125 g
čokoládová vajíčka
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.

2 Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.

ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ

Vanilkové minicheesecaky

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • balíček máslových sušenek
  • 500 g ricotty
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1–2 lžíce citronové šťávy
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml smetany ke šlehání, 40%

1 Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).

2 Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč