Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové minicheesecaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 287 g
Tuky 274 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladká nadílka zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit. Roztomilé cheesecaky akorát do ruky totiž vždy zabodují u malých i velkých koledníků.

Suroviny

čokoládové sušenky 1 bal
např. kakaové bebe, Zlaté derby anebo čokoládové věnečky
máslo 100 g
rozpuštěné
ricotta 500 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.

2

Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.

ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ

Vanilkové minicheesecaky

100 g másla, rozpuštěného balíček máslových sušenek 500 g ricotty 100 g moučkového cukru nastrouhaná kůra z 1 biocitronu 1–2 lžíce citronové šťávy 2 vejce + 2 žloutky 1 lžička vanilkového extraktu 300 ml smetany ke šlehání, 40%

Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).

3

Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín