Čokoládové minicheesecaky

Čokoládové minicheesecaky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 287 g
Tuky 274 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle koleda zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit.

Suroviny

čokoládové sušenky 1 bal
např. kakaové bebe, Zlaté derby anebo čokoládové věnečky
máslo 100 g
rozpuštěné
ricotta 500 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
tmavá čokoláda 200 g
rozpuštěná
moučkový cukr 125 g
čokoládová vajíčka
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.

2 Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC

Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.

ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ

Vanilkové minicheesecaky

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • balíček máslových sušenek
  • 500 g ricotty
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1–2 lžíce citronové šťávy
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml smetany ke šlehání, 40%


1 Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).

2 Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit