Tahle sladká nadílka zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit. Roztomilé cheesecaky akorát do ruky totiž vždy zabodují u malých i velkých koledníků.
1 Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.
2 Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.
NĚCO NAVÍC
Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.
ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ
Vanilkové minicheesecaky
- 100 g másla, rozpuštěného
- balíček máslových sušenek
- 500 g ricotty
- 100 g moučkového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
- 1–2 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce + 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml smetany ke šlehání, 40%
1 Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).
2 Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké Velikonoce: Upečte si z 39 ověřených receptů!(39 receptů)
- 10x hříšná čokoláda(10 receptů)