Mandlové minimazance

Mandlové minimazance

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5311 kcal
Bílkoviny 169 g
Cukr 505 g
Tuky 273 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových minimazanců pak pro vás bude hračkou.

Suroviny

těsto na mazanec https://www.apetitonline.cz/recepty/7199-mandlovy-mazanec.html
mouka pšeničná hladká 500 g
polohrubá výběrová + trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
(1 kostka)
krupicový cukr 125 g
mandle 50 g
loupané a mleté (opražené ve slupce, pak spařené a oloupané)
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl 0.25 ČL
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek 3 ks
vejce 1 ks
50 g
oloupané mandle nebo vlašské ořechy, namočených min. na 30 min do horké vody
rozinky 50 g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
moučkový cukr
na poprášení

1 Čtyři nové keramické neglazované květináčky umyjte a namočte do teplé vody.

2 Zadělejte těsto. Až vykyne, zpracujte ho a pak jím květináčky do 2/3 naplňte.

3 Pečte cca 20 minut při 170°C.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i větší formu na muffiny.

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit