Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových minimazanců pak pro vás bude hračkou.
Suroviny
těsto na mazanec
mouka pšeničná polohrubá
500
g
+ trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko
200
ml
vlažné
droždí čerstvé
42
g
(1 kostka)
krupicový cukr
125
g
mandle
100
g
loupané, polovina umletých, polovina nasekaných
máslo
140
g
změklé a nakrájené
sůl
¼
ČL
citron
½
ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek
3
ks
vejce
1
ks
rozinky
50
g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce
1
ks
prošlehané na potření
na poprášení