0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandlové minimazance

Mandlové minimazance

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5311 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 505 g
Tuky 273 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových minimazanců pak pro vás bude hračkou.

Suroviny

těsto na mazanec https://www.apetitonline.cz/recepty/7199-mandlovy-mazanec.html
mouka pšeničná hladká 500 g
polohrubá výběrová + trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
(1 kostka)
krupicový cukr 125 g
mandle 50 g
loupané a mleté (opražené ve slupce, pak spařené a oloupané)
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl 0.25 ČL
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek 3 ks
vejce 1 ks
50 g
oloupané mandle nebo vlašské ořechy, namočených min. na 30 min do horké vody
rozinky 50 g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
moučkový cukr
na poprášení

1 Čtyři nové keramické neglazované květináčky umyjte a namočte do teplé vody.

2 Zadělejte těsto. Až vykyne, zpracujte ho a pak jím květináčky do 2/3 naplňte.

3 Pečte cca 20 minut při 170°C.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i větší formu na muffiny.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit