Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5624 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 563 g
Tuky 294 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových minimazanců pak pro vás bude hračkou.

Suroviny

těsto na mazanec
+ trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
(1 kostka)
mandle 100 g
loupané, polovina umletých, polovina nasekaných
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl ¼ ČL
citron ½ ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
vejce 1 ks
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
na poprášení

Postup

1

Čtyři nové keramické neglazované květináčky umyjte a namočte do teplé vody.

2

Zadělejte těsto. Až vykyne, zpracujte ho a pak jím květináčky do 2/3 naplňte.

3

Pečte cca 20 minut při 170°C.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i větší formu na muffiny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...