Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových minimazanců pak pro vás bude hračkou.
Suroviny
těsto na mazanec https://www.apetitonline.cz/recepty/7199-mandlovy-mazanec.html
mouka pšeničná hladká
500
g
polohrubá výběrová + trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko
200
ml
vlažné
droždí čerstvé
42
g
(1 kostka)
krupicový cukr
125
g
mandle
50
g
loupané a mleté (opražené ve slupce, pak spařené a oloupané)
máslo
140
g
změklé a nakrájené
sůl
0.25
ČL
citron
0.5
ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek
3
ks
vejce
1
ks
50
g
oloupané mandle nebo vlašské ořechy, namočených min. na 30 min do horké vody
rozinky
50
g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce
1
ks
prošlehané na potření
moučkový cukr
na poprášení
1 Čtyři nové keramické neglazované květináčky umyjte a namočte do teplé vody.
2 Zadělejte těsto. Až vykyne, zpracujte ho a pak jím květináčky do 2/3 naplňte.
3 Pečte cca 20 minut při 170°C.
NĚCO NAVÍC
Použít můžete i větší formu na muffiny.