Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Asi 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4558 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 736 g
Tuky 142 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sušenky můžete napsat iniciály malých koledníků, kteří se k vám chystají.

Suroviny

+ na posypání
sůl 1 špetka
třtinový cukr 150 g
máslo 150 g
studené, nakrájené
vejce 1 ks
velké
vanilkový extrakt 1 ČL
Na ozdobu
lze nahradit limetovou

Postup

1

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte alespoň na půl hodiny chladit do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na 4mm plát.

3

Vykrajovátkem ve tvaru vajíčka vykrájejte z těsta oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 15 minut chladit. Pak pečte 15–17 minut dozlatova.

4

Cukr smíchejte s citrusovou šťávou, vzniklý hladký krém rozdělte do mističek a obarvěte barvivem (část nechte bílou). Barevnými polevami potřete vychladlé sušenky a nechte zaschnout. Bílou polevou (můžete ji zahustit cukrem, aby dělala tenčí pevné linky) sušenky ozdobte a zbylou polevou nakonec přilepte sušenky na špejle a nechte zaschnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...