0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Asi 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4558 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 736 g
Tuky 142 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sušenky můžete napsat iniciály malých koledníků, kteří se k vám chystají.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
+ na posypání
sůl 1 špetka
třtinový cukr 150 g
limetová kůra
ze 3 limet
máslo 150 g
studené, nakrájené
vejce 1 ks
velké
vanilkový extrakt 1 ČL
Na ozdobu
moučkový cukr 400 g
citronová šťáva 75 ml
lze nahradit limetovou
potravinářské barvivo
gelové

Postup

1

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte alespoň na půl hodiny chladit do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na 4mm plát.

3

Vykrajovátkem ve tvaru vajíčka vykrájejte z těsta oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 15 minut chladit. Pak pečte 15–17 minut dozlatova.

4

Cukr smíchejte s citrusovou šťávou, vzniklý hladký krém rozdělte do mističek a obarvěte barvivem (část nechte bílou). Barevnými polevami potřete vychladlé sušenky a nechte zaschnout. Bílou polevou (můžete ji zahustit cukrem, aby dělala tenčí pevné linky) sušenky ozdobte a zbylou polevou nakonec přilepte sušenky na špejle a nechte zaschnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč