Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční sušenky

Na sušenky můžete napsat iniciály malých koledníků, kteří se k vám chystají.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Asi 20 sušenek
Doba přípravy: Do 10 minut
+ Chlazení
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 300 g hladké mouky + trocha na posypání
    • špetka soli
    • 150 g třtinového cukru
    • nastrouhaná kůra ze 3 limet (ideálně bio)
    • 150 g studeného másla, nakrájeného
    • 1 velké vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    NA OZDOBU

    • 400 g moučkového cukru
    • 75 ml šťávy z citronů nebo limet
    • gelové potravinářské barvivo

Příprava jídla

1 Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte alespoň na půl hodiny chladit do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na 4mm plát. Vykrajovátkem ve tvaru vajíčka vykrájejte z těsta oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 15 minut chladit. Pak pečte 15–17 minut dozlatova.

3 Cukr smíchejte s citrusovou šťávou, vzniklý hladký krém rozdělte do mističek a obarvěte barvivem (část nechte bílou). Barevnými polevami potřete vychladlé sušenky a nechte zaschnout. Bílou polevou (můžete ji zahustit cukrem, aby dělala tenčí pevné linky) sušenky ozdobte a zbylou polevou nakonec přilepte sušenky na špejle a nechte zaschnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Vajíčkový sendvič klasik

Čokoládové minicheesecaky

Kuřátka z bílé čokolády

Sladké velikonoční pečení s dětmi

Přidat komentář