Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Finské skořicové šneky

Skořicové šneky jsou hitem v celé Skandinávii. Provedení se v jednotlivých zemích liší jen v drobnostech a také ve způsobu tvarování těsta. Ve Finsku jim říkají korvapuusti a krájejí je na výšku.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT8M
Pečení 0:08
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 200 ml mléka
    • 80 g másla
    • 70 g krupicového cukru
    • 21 g čerstvého droždí
    • 500 g hladké mouky
    • větší špetka soli
    • 1 lžička mletého kardamomu
    • 1 vejce + další na potření
    • perlový (granulovaný) cukr na posypání

    NA NÁPLŇ

    • 100 g změklého másla
    • 100 g krupicového cukru
    • 1–2 lžíce mleté skořice podle chuti
    • 1 lžička mletého kardamomu

Příprava jídla

1 Na těsto v rendlíku ohřejte mléko a dejte do něj rozpustit máslo, směs by měla být vlažná. Do mísy nasypte cukr a rozdrobte droždí, pak přilijte směs mléka a másla a počkejte, až začnou kvasnice pracovat a objeví se bublinky.

2 Do mísy ke směsi přisypte mouku se solí a kardamomem, přidejte vejce a hněťte, dokud nevypracujete hladké a nelepivé těsto. Pak jej přikryjte a nechte kynout; těsto musí zhruba zdvojnásobit svůj objem.

3 Na náplň smíchejte máslo s cukrem, skořicí a kardamomem. Těsto rozválejte na placku o tloušťce 5 mm a potřete ji náplní. Pak ji srolujte jako roládu a nožem nakrájejte cik cak na trojúhelníčky, každý o váze přibližně 40–50 g. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dalších 15 minut kynout.

Mezitím troubu rozehřejte na 220 °C. Vykynuté šneky potřete rozšlehaným vejcem, bohatě posypte granulovaným cukrem a pečte 6–8 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny s malinami

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

Přidat komentář