Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládovo-pomerančový dort

Čokoládovo-pomerančový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Čokoládový korpus:
175g změklého másla
100g cukru krupice
3 velká vejce
3 polévkové lžíce mléka
175g hladké mouky
1/4 lžičky kypřícího prášku
25g kakaa

Pomerančový korpus:
40g změklého másla + na formu
6 vajec
60g cukru krupice
kůru z 1 pomeranče
150g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku

Krém:
1 mascarpone
2 lučiny
3 lžíce cukru moučka

Na ozdobu:
jahody a maliny
ganache
malinový sirup
nějaké květiny (nemusí být)

Postup - čokoládový korpus:

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Dortovou formu ve tvaru kruhu
o průměru 12 cm vymažte a dno vyložte pečícím papírem.V míse našlehejte máslo s cukrem do lehkého krému.Postupně zašlehávejte vejce s mlékem střídavě s moukou a kakaem.
Důkladně promíchejte, aby všechny přísady byly dobře spojeny. Těsto přelijte do formy
a uhlaďte povrch. Pečte 35-40 minut, vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut chladnout
ve formě a pak umístěte na mřížku k uplnému vychladnutí.

Postup - pomerančový korpus:

 Troubu předehřejte na 160 °C. Formy (12 a 20 cm) vymažte máslem a dna vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte 8–10 minut ručním mixérem. Směs musí být lepivá a lesklá.
Přidejte máslo, pomerančovou kůru, promíchejte, přidejte mouku a prášek do pečiva a spojte. Přendejte do pečicích forem. Pečte 30–40 minut.Z korpusu o průměru 20 cm vykrájíme 3 kolečka o průměru 7 cm.

Postup-krém, natírání ,zdobení:


Krém si připravíte tak, že smícháte všechny přísady na krém a vyšleháte je do hladka 
ručním mixérem. Poté stejně velké korpusy dejte na sebe a spojte krémem a ganachí. Potřete krémem. Malé patro dejte na velké a můžete ozdobit sirupem, ganachí, jahodami, malinami a kytkami.

Autor: Emma

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit