Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Čokoládovo-pomerančový dort

Popis receptu: 

Pomeranč a čokoláda je sázka na jistotu. Tato kombinace chutí mě baví. Korpusy se pečou dobře zvládnou to i desetileté kamarádky jako jsme my dvě. (Emma, Miriam) Zdobení dortu měníme podle příležitosti a fantazie. :-) Tak proč ne zrovna k 15. narozeninám APETITU! 

Autor: Emma Weysová
Hodnocení:
64 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Čokoládový korpus: 175g změklého másla 100g cukru krupice 3 velká vejce 3 polévkové lžíce mléka 175g hladké mouky 1/4 lžičky kypřícího prášku 25g kakaa Pomerančový korpus: 40g změklého másla + na formu 6 vajec 60g cukru krupice kůru z 1 pomeranče 150g hladké mouky 1 lžička kypřícího prášku Krém: 1 mascarpone 2 lučiny 3 lžíce cukru moučka Na ozdobu: jahody a maliny ganache malinový sirup nějaké květiny (nemusí být)

Příprava jídla

Postup - čokoládový korpus:

Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Dortovou formu ve tvaru kruhu
o průměru 12 cm vymažte a dno vyložte pečícím papírem.V míse našlehejte máslo s cukrem do lehkého krému.Postupně zašlehávejte vejce s mlékem střídavě s moukou a kakaem.
Důkladně promíchejte, aby všechny přísady byly dobře spojeny. Těsto přelijte do formy
a uhlaďte povrch. Pečte 35-40 minut, vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut chladnout
ve formě a pak umístěte na mřížku k uplnému vychladnutí.

Postup - pomerančový korpus:

 Troubu předehřejte na 160 °C. Formy (12 a 20 cm) vymažte máslem a dna vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte 8–10 minut ručním mixérem. Směs musí být lepivá a lesklá.
Přidejte máslo, pomerančovou kůru, promíchejte, přidejte mouku a prášek do pečiva a spojte. Přendejte do pečicích forem. Pečte 30–40 minut.Z korpusu o průměru 20 cm vykrájíme 3 kolečka o průměru 7 cm.

Postup-krém, natírání ,zdobení:


Krém si připravíte tak, že smícháte všechny přísady na krém a vyšleháte je do hladka 
ručním mixérem. Poté stejně velké korpusy dejte na sebe a spojte krémem a ganachí. Potřete krémem. Malé patro dejte na velké a můžete ozdobit sirupem, ganachí, jahodami, malinami a kytkami.

Přidat komentář