Suroviny
175g změklého másla
100g cukru krupice
3 velká vejce
3 polévkové lžíce mléka
175g hladké mouky
1/4 lžičky kypřícího prášku
25g kakaa
Pomerančový korpus:
40g změklého másla + na formu
6 vajec
60g cukru krupice
kůru z 1 pomeranče
150g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
Krém:
1 mascarpone
2 lučiny
3 lžíce cukru moučka
Na ozdobu:
jahody a maliny
ganache
malinový sirup
nějaké květiny (nemusí být)
Postup - čokoládový korpus:
Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Dortovou formu ve tvaru kruhu
o průměru 12 cm vymažte a dno vyložte pečícím papírem.V míse našlehejte máslo s cukrem do lehkého krému.Postupně zašlehávejte vejce s mlékem střídavě s moukou a kakaem.
Důkladně promíchejte, aby všechny přísady byly dobře spojeny. Těsto přelijte do formy
a uhlaďte povrch. Pečte 35-40 minut, vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut chladnout
ve formě a pak umístěte na mřížku k uplnému vychladnutí.
Postup - pomerančový korpus:
Troubu předehřejte na 160 °C. Formy (12 a 20 cm) vymažte máslem a dna vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte 8–10 minut ručním mixérem. Směs musí být lepivá a lesklá.
Přidejte máslo, pomerančovou kůru, promíchejte, přidejte mouku a prášek do pečiva a spojte. Přendejte do pečicích forem. Pečte 30–40 minut.Z korpusu o průměru 20 cm vykrájíme 3 kolečka o průměru 7 cm.
Postup-krém, natírání ,zdobení:
Krém si připravíte tak, že smícháte všechny přísady na krém a vyšleháte je do hladka
ručním mixérem. Poté stejně velké korpusy dejte na sebe a spojte krémem a ganachí. Potřete krémem. Malé patro dejte na velké a můžete ozdobit sirupem, ganachí, jahodami, malinami a kytkami.