Na bezlepkové muffiny jsme použili bezlepkovou mouku (např. Jizerku) a těsto navíc doplnili borůvkami. Tento jednoduchý recept na bezlepkový moučník uvítají všichni, kteří nemohou konzumovat klasickou mouku, a přesto si chtějí dopřát fantastický dezert. Bezlepkové borůvkové muffiny jsou receptem léta a modrá pusa od borůvek k létu rozhodně patří!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
Vejce vyšlehejte s cukrem, semínky z vanilkového lusku a máslem do pěny.
Mouku prosejte s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím zašlehejte do vaječné pěny. Kdyby bylo těsto řídké, chvilku počkejte, než začnete přidávat další mouku, směs ještě trochu zhoustne.
Opatrně vmíchejte 2/3 borůvek. Košíčky plňte do 3/4, posypte zbylými borůvkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout v plechu.
NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete před pečením posypat drobenkou či ořechy nebo je po vychladnutí polít citronovou polevou anebo polevou z krémového sýra.