0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové borůvkové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2510 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 332 g
Tuky 103 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusa modrá od borůvek k létu zkrátka patří!

Suroviny

vejce 2 ks
krupicový cukr 120 g
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
máslo 90 g
rozpuštěné a zchladlé
mouka bezlepková 210 g
Jizerka, Nominal, Labeta, Schär... + v případě potřeby trocha navíc
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bez lepku
jedlá soda 1 ČL
bez lepku
sůl 1 špetka
čerstvé nebo mražené, nepovolené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s cukrem, semínky z vanilkového lusku a máslem do pěny.

2

Mouku prosejte s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím zašlehejte do vaječné pěny. Kdyby bylo těsto řídké, chvilku počkejte, než začnete přidávat další mouku, směs ještě trochu zhoustne.

3

Opatrně vmíchejte 2/3 borůvek. Košíčky plňte do 3/4, posypte zbylými borůvkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout v plechu.

NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete před pečením posypat drobenkou či ořechy nebo je po vychladnutí polít citronovou polevou anebo polevou z krémového sýra.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...