Bezlepkové borůvkové muffiny

Bezlepkové borůvkové muffiny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2510 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 332 g
Tuky 103 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusa modrá od borůvek k létu zkrátka patří!

Suroviny

vejce 2 ks
krupicový cukr 120 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
máslo 90 g
rozpuštěné a zchladlé
mouka bezlepková 210 g
Jizerka, Nominal, Labeta, Schär... + v případě potřeby trocha navíc
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bez lepku
jedlá soda 1 ČL
bez lepku
sůl 1 špetka
podmáslí 225 ml
borůvky 180 g
čerstvé nebo mražené, nepovolené

1 Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s cukrem, semínky z vanilkového lusku a máslem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím zašlehejte do vaječné pěny. Kdyby bylo těsto řídké, chvilku počkejte, než začnete přidávat další mouku, směs ještě trochu zhoustne. Opatrně vmíchejte 2/3 borůvek. Košíčky plňte do 3/4, posypte zbylými borůvkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout v plechu.

NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete před pečením posypat drobenkou či ořechy nebo je po vychladnutí polít citronovou polevou anebo polevou z krémového sýra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit