Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové borůvkové muffiny

Pusa modrá od borůvek k létu zkrátka patří!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 2 vejce
    • 120 g krupicového cukru
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 90 g másla, rozpuštěného a zchladlého
    • 210 g bezlepkové mouky (Jizerka, Nominal, Labeta, Schär) + v případě potřeby trocha navíc
    • 2 lžičky prášku do pečiva (bez lepku) 
    • 1 lžičky jedlé sody (bez lepku)
    • špetka soli
    • 225 ml podmáslí
    • 180 g borůvek (čerstvých nebo mražených, nepovolených)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s cukrem, semínky z vanilkového lusku a máslem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím zašlehejte do vaječné pěny. Kdyby bylo těsto řídké, chvilku počkejte, než začnete přidávat další mouku, směs ještě trochu zhoustne. Opatrně vmíchejte 2/3 borůvek. Košíčky plňte do 3/4, posypte zbylými borůvkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout v plechu.

NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete před pečením posypat drobenkou či ořechy nebo je po vychladnutí polít citronovou polevou anebo polevou z krémového sýra.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cranachan

Kynuté koláče s tvarohem, červeným rybízem a drobenkou

Broskvová galetka

Cheesecake brownies s třešněmi

Přidat komentář