
Bezlepkové borůvkové muffiny
Pusa modrá od borůvek k létu zkrátka patří!
Ingredience
- 2 vejce
- 120 g krupicového cukru
- 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
- 90 g másla, rozpuštěného a zchladlého
- 210 g bezlepkové mouky (Jizerka, Nominal, Labeta, Schär) + v případě potřeby trocha navíc
- 2 lžičky prášku do pečiva (bez lepku)
- 1 lžičky jedlé sody (bez lepku)
- špetka soli
- 225 ml podmáslí
- 180 g borůvek (čerstvých nebo mražených, nepovolených)
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s cukrem, semínky z vanilkového lusku a máslem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím zašlehejte do vaječné pěny. Kdyby bylo těsto řídké, chvilku počkejte, než začnete přidávat další mouku, směs ještě trochu zhoustne. Opatrně vmíchejte 2/3 borůvek. Košíčky plňte do 3/4, posypte zbylými borůvkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout v plechu.
NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete před pečením posypat drobenkou či ořechy nebo je po vychladnutí polít citronovou polevou anebo polevou z krémového sýra.
Přidat komentář