Je to jednoduchá matematika: více těsta unese více náplně. A v tom je deep dish pizza nepřekonatelná!
Suroviny
1 Do mísy dejte mouku, udělejte v ní důlek, do něj vsypte droždí, cukr, zalijte vodou a nechte vzejít kvásek. Přidejte 1 a 1/2 lžičky soli, máslo a v robotu uhněťte hladké těsto. Zakryjte je a dejte na hodinu kynout, mělo by skoro zdvojnásobit svůj objem.
2 Na omáčku opečte na oleji dosklovita šalotku, přidejte česnek a krátce ho opečte, vmíchejte cukr, ocet a víno. Nechte asi 10 minut vařit, ztlumte plamen, přilijte passatu a nechte probublávat, než vykyne těsto. Pak dochuťte solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a případně tabascem.
3 Troubu předehřejte na 240°C. Olejem vymažte 2 hluboké 23cm pánve vhodné do trouby. Těsto vyjměte z mísy, rozdělte na poloviny a každou vmáčkněte do pánve tak, aby mělo trochu silnější okraje. Omáčku rozdělte mezi obě pánve a rozetřete ji na těsto. Na ně pak rozložte šunku, mozzarellu, sýr a salám. Pečte 15–20 minut.