Deep dish pizza

Deep dish pizza

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4681 kcal
Bílkoviny 174 g
Cukr 464 g
Tuky 201 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to jednoduchá matematika: více těsta unese více náplně. A v tom je deep dish pizza nepřekonatelná!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 600 g
droždí sušené 7 g
krupicový cukr 1.5 ČL
voda 300 ml
vlažná
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 3 PL
rozpuštěné
olej
na vymazání
Na rajčatovou omáčku
olivový olej 4 PL
šalotka 3 ks
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
krupicový cukr 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
lže použít i červený
víno červené 150 ml
rajčatová passata 300 g
worcesterská omáčka 1 PL
tabasco
pár kapek (nemusí být)
Na dokončení
salám 100 g
pikantní, např. paprikáš
šunka 100 g
plátky
mozzarella 150 g
nastrouhaná
čedar 50 g
nastrouhaný

1 Do mísy dejte mouku, udělejte v ní důlek, do něj vsypte droždí, cukr, zalijte vodou a nechte vzejít kvásek. Přidejte 1 a 1/2 lžičky soli, máslo a v robotu uhněťte hladké těsto. Zakryjte je a dejte na hodinu kynout, mělo by skoro zdvojnásobit svůj objem.

2 Na omáčku opečte na oleji dosklovita šalotku, přidejte česnek a krátce ho opečte, vmíchejte cukr, ocet a víno. Nechte asi 10 minut vařit, ztlumte plamen, přilijte passatu a nechte probublávat, než vykyne těsto. Pak dochuťte solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a případně tabascem.

3 Troubu předehřejte na 240°C. Olejem vymažte 2 hluboké 23cm pánve vhodné do trouby. Těsto vyjměte z mísy, rozdělte na poloviny a každou vmáčkněte do pánve tak, aby mělo trochu silnější okraje. Omáčku rozdělte mezi obě pánve a rozetřete ji na těsto. Na ně pak rozložte šunku, mozzarellu, sýr a salám. Pečte 15–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit