Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Deep dish pizza
Deep dish pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Deep dish pizza

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4681 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 464 g
Tuky 201 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to jednoduchá matematika: více těsta unese více náplně. A v tom je deep dish pizza nepřekonatelná!

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 7 g
voda 300 ml
vlažná
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozpuštěné
olej
na vymazání
Na rajčatovou omáčku
olivový olej 4 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
nebo červený
rajčatová passata - pyré 300 g
worcesterská omáčka 1 PL
Na dokončení
salám 100 g
pikantní
šunka 100 g
plátky
nastrouhaná
nastrouhaný

Postup

1

Do mísy dejte mouku, udělejte v ní důlek, do něj vsypte droždí, cukr, zalijte vodou a nechte vzejít kvásek. Přidejte 1 a 1/2 lžičky soli, máslo a v robotu uhněťte hladké těsto. Zakryjte je a dejte na hodinu kynout, mělo by skoro zdvojnásobit svůj objem.

2

Na omáčku opečte na oleji dosklovita šalotku, přidejte česnek a krátce ho opečte, vmíchejte cukr, ocet a víno. Nechte asi 10 minut vařit, ztlumte plamen, přilijte passatu a nechte probublávat, než vykyne těsto. Pak dochuťte solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a případně tabascem.

3

Troubu předehřejte na 240°C. Olejem vymažte 2 hluboké 23cm pánve vhodné do trouby. Těsto vyjměte z mísy, rozdělte na poloviny a každou vmáčkněte do pánve tak, aby mělo trochu silnější okraje. Omáčku rozdělte mezi obě pánve a rozetřete ji na těsto. Na ně pak rozložte šunku, mozzarellu, sýr a salám. Pečte 15–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín