Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky!
Suroviny
jarní cibulka
6
ks
nakrájená nahrubo
rostlinný olej
na opečení
sůl
mořská, hrubozrnná
pepř
barevný, čerstvě drcený
smetana
300
ml
zakysaná
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvé lístky, nasekané nahrubo
limeta
1
ks
nastrouhaná kůra z celého a z poloviny šťáva
(kedlubna, paprika, řapíkatý celer, …) nakrájená na proužky, k podávání
1 Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava – bude to trvat asi 10–12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.