Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 49 g
Tuky 90 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky! 

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
nakrájená nahrubo
rostlinný olej
na opečení
sůl
mořská, hrubozrnná
pepř
barevný, čerstvě drcený
smetana 300 ml
zakysaná
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky, nasekané nahrubo
limeta 1 ks
nastrouhaná kůra z celého a z poloviny šťáva
zelenina
(kedlubna, paprika, řapíkatý celer, …) nakrájená na proužky, k podávání

1 Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava – bude to trvat asi 10–12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit