
Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina
Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky!
Vydání: 2017/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 jarních cibulek, nakrájených nahrubo
- rostlinný olej na opečení
- mořská sůl a čerstvě drcený barevný pepř
- 300ml zakysané smetany
- velká hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaných nahrubo
- nastrouhaná kůra z 1 limety a šťáva z 1/2
- zelenina nakrájená na proužky či hranolky k podávání (barevné papriky, kedlubna, řapíkatý celer...)
Příprava jídla
1 Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava – bude to trvat asi 10–12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.
Přidat komentář