Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 49 g
Tuky 90 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky! 

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
nakrájená nahrubo
rostlinný olej
na opečení
sůl
mořská, hrubozrnná
pepř
barevný, čerstvě drcený
smetana 300 ml
zakysaná
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky, nasekané nahrubo
limeta 1 ks
nastrouhaná kůra z celého a z poloviny šťáva
zelenina
(kedlubna, paprika, řapíkatý celer, …) nakrájená na proužky, k podávání

1 Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava – bude to trvat asi 10–12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit