Smažené plněné papričky

Smažené plněné papričky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 30 g
Tuky 52 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň... Lahůdka!

Suroviny

krémový sýr 200 g
např. lučina nebo žervé
parmazán 100 g
nastrouhaný najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chilli paprička 1 ks
červená, najemno nakrájená
baby paprička 8 ks
odříznutá stopka, vydlabaný vnitřek
pivo světlé 200 ml
světlé
mouka pšeničná hladká
na obal
strouhanka panko
na obal
olej
na smažení
bílý jogurt řeckého typu, k podávání
rukola 1 hrst
lístky, k podávání

1 Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.

2 Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tuhle chuťovku v ostřejší verzi, použijte místo sladkých papriček pálivé jalapeños – v tom případě vynechte chilli papričky z náplně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit