Smažené plněné papričky

Smažené plněné papričky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 30 g
Tuky 52 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň... Lahůdka!

Suroviny

krémový sýr 200 g
např. lučina nebo žervé
parmazán 100 g
nastrouhaný najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chilli paprička 1 ks
červená, najemno nakrájená
baby paprička 8 ks
odříznutá stopka, vydlabaný vnitřek
pivo světlé 200 ml
světlé
mouka pšeničná hladká
na obal
strouhanka panko
na obal
olej
na smažení
bílý jogurt řeckého typu, k podávání
rukola 1 hrst
lístky, k podávání

1 Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.

2 Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tuhle chuťovku v ostřejší verzi, použijte místo sladkých papriček pálivé jalapeños – v tom případě vynechte chilli papričky z náplně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit