0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 30 g
Tuky 52 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň... Lahůdka!

Suroviny

např. lučina nebo žervé
nastrouhaný najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
chilli paprička 1 ks
červená, najemno nakrájená
baby paprička 8 ks
odříznutá stopka, vydlabaný vnitřek
světlé
mouka pšeničná hladká
na obalení
strouhanka panko
na obalení
olej
na smažení
k podávání
rukola 1 hrst
lístky, k podávání

Postup

1

Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.

2

Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu.

3

Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova.

4

Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tuhle chuťovku v ostřejší verzi, použijte místo sladkých papriček pálivé jalapeños – v tom případě vynechte chilli papričky z náplně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...