Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2353 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 200 g
Tuky 131 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tak trochu jiná buchta! Tahle není pro bábovky, je totiž plná chilli a nejlíp chutná k pivu nebo třeba k pivní sýrové polévce ;-)!

Suroviny

mouka kukuřičná 150 g
hrubá, lze použít i polentu
podmáslí 280 ml
med 1 PL
nemusí být
mouka pšeničná hladká 50 g
jarní cibulka 3 ks
najemno a na ozdobu
170 ml
konzerva kukuřice nakládaná, propláchnutá, okapaná
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek, nakrájené najemno, a trocha na ozdobu
čedar 100 g
nejlépe extra vyzrálý, nastrouhaný
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
máslo 80 g
a trocha navíc na vymazání formy

1 Větší pánev rozpalte na střední teplotu a za občasného promíchání na ní opražte kukuřičnou mouku, dokud se nerozvoní. Polovinu opražené mouky dejte do mísy, přidejte k ní podmáslí a med, chcete-li, aby byl chlebíček nasládlý, dobře promíchejte a nechte 2–3 hodiny odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 220/200°C. Do mísy ke směsi přidejte zbylou opraženou mouku a všechny další suroviny kromě másla. Máslo rozpusťte v rendlíku se silným dnem a nechte ho na středním ohni zezlátnout a rozvonět – získáte tak takzvané oříškové neboli hnědé máslo. Přidejte ho do směsi na chlebíček a dobře promíchejte.

3 Těsto přemístěte do máslem vymazané formy o průměru 20cm, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Po 10 minutách pečení ztlumte teplotu na 180/160°C a pečte ještě 20 minut, dokud povrch krásně nezezlátne.

4 Před krájením nechte mírně vychladnout a podávejte ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit