0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2353 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 200 g
Tuky 131 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiná buchta! Tahle není pro bábovky, je totiž plná chilli a nejlíp chutná k pivu nebo třeba k pivní sýrové polévce ;-)!

Suroviny

mouka kukuřičná 150 g
hrubá, lze použít i polentu
podmáslí 280 ml
med 1 PL
nemusí být
mouka pšeničná hladká 50 g
jarní cibulka 3 ks
najemno a na ozdobu
170 ml
konzerva kukuřice nakládaná, propláchnutá, okapaná
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek, nakrájené najemno, a trocha na ozdobu
čedar 100 g
nejlépe extra vyzrálý, nastrouhaný
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
máslo 80 g
a trocha navíc na vymazání formy

1 Větší pánev rozpalte na střední teplotu a za občasného promíchání na ní opražte kukuřičnou mouku, dokud se nerozvoní. Polovinu opražené mouky dejte do mísy, přidejte k ní podmáslí a med, chcete-li, aby byl chlebíček nasládlý, dobře promíchejte a nechte 2–3 hodiny odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 220/200°C. Do mísy ke směsi přidejte zbylou opraženou mouku a všechny další suroviny kromě másla. Máslo rozpusťte v rendlíku se silným dnem a nechte ho na středním ohni zezlátnout a rozvonět – získáte tak takzvané oříškové neboli hnědé máslo. Přidejte ho do směsi na chlebíček a dobře promíchejte.

3 Těsto přemístěte do máslem vymazané formy o průměru 20cm, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Po 10 minutách pečení ztlumte teplotu na 180/160°C a pečte ještě 20 minut, dokud povrch krásně nezezlátne.

4 Před krájením nechte mírně vychladnout a podávejte ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit