0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2353 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 200 g
Tuky 131 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiná buchta! Tahle není pro bábovky, je totiž plná chilli a nejlíp chutná k pivu nebo třeba k pivní sýrové polévce ;-)!

Suroviny

hrubá, lze použít i polentu
med 1 PL
nemusí být
mouka pšeničná hladká 50 g
jarní cibulka 3 ks
najemno a na ozdobu
170 ml
konzerva kukuřice nakládaná, propláchnutá, okapaná
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek, nakrájené najemno, a trocha na ozdobu
čedar 100 g
nejlépe extra vyzrálý, nastrouhaný
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
máslo 80 g
a trocha navíc na vymazání formy

1 Větší pánev rozpalte na střední teplotu a za občasného promíchání na ní opražte kukuřičnou mouku, dokud se nerozvoní. Polovinu opražené mouky dejte do mísy, přidejte k ní podmáslí a med, chcete-li, aby byl chlebíček nasládlý, dobře promíchejte a nechte 2–3 hodiny odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 220/200°C. Do mísy ke směsi přidejte zbylou opraženou mouku a všechny další suroviny kromě másla. Máslo rozpusťte v rendlíku se silným dnem a nechte ho na středním ohni zezlátnout a rozvonět – získáte tak takzvané oříškové neboli hnědé máslo. Přidejte ho do směsi na chlebíček a dobře promíchejte.

3 Těsto přemístěte do máslem vymazané formy o průměru 20cm, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Po 10 minutách pečení ztlumte teplotu na 180/160°C a pečte ještě 20 minut, dokud povrch krásně nezezlátne.

4 Před krájením nechte mírně vychladnout a podávejte ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč