Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní sýrová polévka

Polévka podobná téhle se podává na tradičním Octoberfestu. Tam vědí, jak si udělat žízeň i co se nejlíp hodí k pivu!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 1 mrkev, nakrájená nadrobno
    • 1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 30g hladké mouky
    • 300ml mléka
    • 200ml smetany na vaření (12%)
    • 500ml světlého piva
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 300g zralého čedaru, nastrouhaného
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a dosklovita. Přisypte mouku a za stálého míchání ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchání metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí pivní pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně po hrstech vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Víkendové menu: pivo v hrnci i ve sklenici

REKLAMA

Přidat komentář