0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pivní sýrová polévka

Pivní sýrová polévka

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2747 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 72 g
Tuky 214 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka podobná téhle se podává na tradičním Octoberfestu. Tam vědí, jak si udělat žízeň i co se nejlíp hodí k pivu!

Suroviny

máslo 4 PL
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
cibule 1 ks
velká, žlutá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 30 g
mléko 300 ml
smetana 200 ml
ke šlehání (12%)
pivo světlé 500 ml
světlé
hořčice 1 PL
dijonská
čedar 300 g
zralý, nastrouhaný
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý

1 V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a dosklovita. Přisypte mouku a za stálého míchání ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchání metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí pivní pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně po hrstech vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit