Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní sýrová polévka

Pivní sýrová polévka

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2747 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 72 g
Tuky 214 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka podobná téhle se podává na tradičním Octoberfestu. Tam vědí, jak si udělat žízeň i co se nejlíp hodí k pivu!

Suroviny

mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
velká, žlutá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
prolisovaný
mléko 300 ml
smetana 200 ml
ke šlehání (12%)
světlé
hořčice 1 PL
dijonská
čedar 300 g
zralý, nastrouhaný
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a dosklovita. Přisypte mouku a za stálého míchání ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchání metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí pivní pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně po hrstech vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...