1. Omyjte brambory a nakrájejte je na menší kostky (domácí loupat nemusíte). Na oleji nebo másle nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory, houby, koření, zamíchejte a zalijte drůbežím vývarem. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni, až budou brambory napůl uvařené.
2. V skleničce si smíchejte mouku s vodou a přidejte do polévky. Nechte asi 5 minut vařit, anebo déle, až budou brambory měkké. Polévka díky mouce trochu zhoustne, neměla by ale zhoustnout moc! Osolte, případně opepřete. Polévku sundejte z ohně a přidejte zakysanou smetanu.
další varianta: také můžete přidat i trochu zakysaného zelí nebo použít místo klasických lesních hub, třeba žampiony.
Suroviny
Porce
0
Suroviny
Porce
0