0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí houbová polévka polévka

Domácí houbová polévka polévka

Hodnocení receptu
3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné

Suroviny

brambory
sušené houby
cibule
koření
bobkový list, nové koření
pepř
zakysaná smetana
mouka pšeničná hladká
klidně i celozrnná

1. Omyjte brambory a nakrájejte je na menší kostky (domácí loupat nemusíte). Na oleji nebo másle nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory, houby, koření, zamíchejte a zalijte  drůbežím vývarem. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni, až budou brambory napůl uvařené.

2. V skleničce si smíchejte mouku s vodou a přidejte do polévky. Nechte asi 5 minut vařit, anebo déle, až budou brambory měkké. Polévka díky mouce trochu zhoustne, neměla by ale zhoustnout moc! Osolte, případně opepřete. Polévku sundejte z ohně a přidejte zakysanou smetanu.

další varianta: také můžete přidat i trochu zakysaného zelí nebo použít místo klasických lesních hub, třeba žampiony.

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit