Domácí houbová polévka polévka

Domácí houbová polévka polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut Snadné

Suroviny

brambory
sušené houby
cibule
koření
bobkový list, nové koření
pepř
zakysaná smetana
mouka pšeničná hladká
klidně i celozrnná

1. Omyjte brambory a nakrájejte je na menší kostky (domácí loupat nemusíte). Na oleji nebo másle nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory, houby, koření, zamíchejte a zalijte  drůbežím vývarem. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni, až budou brambory napůl uvařené.

2. V skleničce si smíchejte mouku s vodou a přidejte do polévky. Nechte asi 5 minut vařit, anebo déle, až budou brambory měkké. Polévka díky mouce trochu zhoustne, neměla by ale zhoustnout moc! Osolte, případně opepřete. Polévku sundejte z ohně a přidejte zakysanou smetanu.

další varianta: také můžete přidat i trochu zakysaného zelí nebo použít místo klasických lesních hub, třeba žampiony.

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit