0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Japonský vaječný krém vařený v páře

Japonský vaječný krém vařený v páře

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako předkrm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 484 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 25 g
Tuky 23 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.

Suroviny

sušené houby 30 g
šitaké, lze nahradit odpovídajícím množství čerstvých (asi 12 ks)
vejce 2 ks
rozšlehané
vývar 310 ml
rybí, nejlépe daši
0.5 ČL
saké
sójová omáčka 1 ČL

1 Pokud máte sušené houby, spařte je v misce vroucí vodou a nechte 5 minut bobtnat. Pak je sceďte a osušte.

2 V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.

3 Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.

4 Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.

NĚCO NAVÍC
Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit