Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako předkrm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 484 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 25 g
Tuky 23 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.

Suroviny

šitaké, lze nahradit odpovídajícím množství čerstvých (asi 12 ks)
vejce 2 ks
rozšlehané
vývar 310 ml
rybí, nejlépe daši
½ ČL
saké
sójová omáčka 1 ČL

Postup

1

Pokud máte sušené houby, spařte je v misce vroucí vodou a nechte 5 minut bobtnat. Pak je sceďte a osušte.

2

V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.

3

Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.

4

Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.

NĚCO NAVÍC
Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...