Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.
Suroviny
Postup
Pokud máte sušené houby, spařte je v misce vroucí vodou a nechte 5 minut bobtnat. Pak je sceďte a osušte.
V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.
Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.
Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.
NĚCO NAVÍC
Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.