Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 8-12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5933 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 672 g
Tuky 298 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové kostky potěší děti nejen na jejich svátek. Jednoduchý dort, který udělá radost dětem ve všech věkových kategoriích.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
třtinový cukr 400 g
máslo 200 g
a trochu na vymazání pekáče
vejce 3 ks
mléko 250 ml
kakao 35 g
holandského typu plus na vysypání pekáče
tmavá čokoláda 200 g
na vaření, nastrouhaná
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience kromě moučkového cukru a prohněťte. Těsto přendejte do pekáče (25 × 28 cm) vymazaného máslem a vysypaného kakaem a pečte 75 minut. Nechte zchladnout, chvíli ve formě, pak na mřížce. Koláč rozřízněte na osm čtverců a udělejte z nich dva panáky podle obrázku. Podrobnosti najdete v tipu.

TIP
Efektu skákacího panáka docílíte pomocí číselných šablon. Udělat si je můžete doma z tvrdšího papíru. Jednoduše čísla nakreslete a pak vystřihněte. Položte je na čtverce, do jemného sítka si nasypte moučkový cukr a cukrujte. Nakonec papírové šablony sejměte pinzetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...