Míša řezy jsou evegreenem mnoha domácností, dají se ale připravit i jako elegantní dort. Recept jsme získali ze suchdolské Crêperie Café Girafe a její sesterské výrobny dortů Nasladko.cz. Těsto na korpus je trochu netradiční, ale všichni v redakci jsme z něj byli nadšení.
Suroviny
Postup
Z přísad na těsto vypracujte soudržnou hmotu, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200°C.
Těsto rozprostřete na dno dortové formy o průměru 28cm a pak upěchujte (například dnem skleničky), aby vznikl pevný plát. Propíchejte ho vidličkou a pečte asi 15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Pak štědře pomažte džemem.
Na krém: želatinu zalijte asi 100ml studené vody a nechte nabobtnat. Šlehačku vyšlehejte společně s cukrem a dření vyškrábnutou z vanilkového lusku do polotuha a pak zašlehejte tvaroh. Želatinu zahřejte v mikrovlnce nebo na mírném plameni v rendlíku a míchejte, až se rozpustí. Nechte zchladnout a pak ji zašlehejte do tvarohové směsi a vlijte do formy na vychladlý upečený korpus s džemem. Dejte do chladničky nejméně na 5 hodin ztuhnout.
Na polevu zahřejte smetanu v mikrovlnce na cca 60°C a rozpusťte v ní nalámanou čokoládu dohladka. Před nanášením ji nechte lehce ztuhnout, aby při přetažení přes okraj nestékala až dolů. Dort vyjměte z formy a polevu nanášejte pomocí paletky či stěrky. Nakonec ozdobte malinami.
Komentáře
Pekla jsem dort dvakrát a pokaždé byl korpus hrozně tvrdý a nemá nic moc společného s míša řezy, ale náplň je výborná