0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dresink ze sýra s modrou plísní

Dresink ze sýra s modrou plísní

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky (500 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 549 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 9 g
Tuky 45 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé zeleniny.

Suroviny

sýr s modrou plísní 0.5 hrnku
rozdrobený, např.gorgonzola nebo niva + 1/4 hrnku navíc na dokončení
zakysaná smetana 0.5 hrnku
podmáslí 0.33 hrnku
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
vinný ocet bílý 1 PL
worcesterská omáčka
pár kapek, lze nahradit i pálivou chilli omáčkou, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 PL
jemně nasekaná

1 Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet rozmixujte dohladka. Dresink přemístěte do misky, dochuťte ho worcesterskou nebo chilli omáčkou, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte petrželku a odložený nadrobený sýr, aby dresink získal pěknou strukturu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit