0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dresink ze sýra s modrou plísní

Dresink ze sýra s modrou plísní

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky (500 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 549 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 9 g
Tuky 45 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé zeleniny.

Suroviny

sýr s modrou plísní ½ hrnku
rozdrobený, např.gorgonzola nebo niva + 1/4 hrnku navíc na dokončení
zakysaná smetana ½ hrnku
podmáslí hrnku
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
vinný ocet bílý 1 PL
worchestrová omáčka
pár kapek, lze nahradit i pálivou chilli omáčkou, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 PL
jemně nasekaná

1 Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet rozmixujte dohladka. Dresink přemístěte do misky, dochuťte ho worcesterskou nebo chilli omáčkou, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte petrželku a odložený nadrobený sýr, aby dresink získal pěknou strukturu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč