Dresink ze sýra s modrou plísní

Dresink ze sýra s modrou plísní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky (500 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 549 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 9 g
Tuky 45 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé zeleniny.

Související recepty

Suroviny

sýr s modrou plísní 0.5 hrnku
rozdrobený, např.gorgonzola nebo niva + 1/4 hrnku navíc na dokončení
zakysaná smetana 0.5 hrnku
podmáslí 0.33 hrnku
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
vinný ocet bílý 1 PL
worcesterská omáčka
pár kapek, lze nahradit i pálivou chilli omáčkou, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 PL
jemně nasekaná

1 Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet rozmixujte dohladka. Dresink přemístěte do misky, dochuťte ho worcesterskou nebo chilli omáčkou, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte petrželku a odložený nadrobený sýr, aby dresink získal pěknou strukturu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit