Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drobenkový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 148
Do 45 minut Snadné na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4415 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 723 g
Tuky 133 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a rychlý způsob, jak upéct výborný drobenkový koláč. Přesně takový, aby chutnal jak od babičky. A jako bonus je hrníčkový, proto vám práce půjde rychle od ruky. Drobenkový koláč je vláčný, křupavý a plný ovoce.

Suroviny

máslo 125 g
studené
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vejce 2 ks
mléko ¾ hrnku
nebo lesní plody, mražené či čerstvé

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Vymažte plech či pekáček o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypte trochou polohrubé mouky či vyložte papírem na pečení.

2

Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty nebo v robotu na drobenku. Odeberte jeden hrnek drobenky a odložte ho stranou.

3

Do zbylé drobenky přidejte kypřicí prášek a vanilkový cukr, promíchejte a rozmíchejte s vejci, mlékem (pokud použijete mražené ovoce, bude ho stačit méně) a citronovou kůrou dohladka.

4

Těsto vlijte na plech, rovnoměrně posypte ovocem a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.

5

Pečte 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout. Nechte vychladnout i s plechem na mřížce a pak krájejte na řezy.

TIPY & TRIKY

  • Plech stačí potřít papírem, ze kterého máslo vybalíte.
  • Množství cukru můžete upravit klidně až o půl hrnku podle chuti.
  • Krupicový cukr lze zaměnit za světlejší třtinový cukr, nejlépe bio.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

01.03.2020 10:42

Wow... jednoduchý, rychlý a chutná naprosto top! Citronová kůra dodá těstu krásnou vůni..

23.07.2014 20:47

Díky za recept na drobenkový koláč je rychlý a hlavně moc dobrý :) Hanka

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč