Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaná kapusta se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 547 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 43 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální příloha pro zimní období. Slanina, cibule, kapusta a bílé víno, úžasná kombinace.

Suroviny

olivový olej 3 PL
lze nahradit slaninovými kostkami
česnek 2 stroužky
menší
suché
sůl
pepř

Postup

1

Na 3 lžících olivového oleje dvě minuty opékejte 50 g sušené slaniny či slaninových kostek. Přidejte cibuli pokrájenou na klínky a po třech minutách 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a 1 menší hlávku kapusty (asi 1 kg).

2

Míchejte a po třech minutách zalijte 150 ml suchého bílého vína, osolte a opepřete. Duste 10–15 minut přiklopené.

Hodí se: k vepřovému steaku nebo pečeni.
Zkuste: místo kapusty stejným způsobem připravit červené zelí, jen zaměňte bílé víno za červené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč