Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené kysané zelí s rozinkami

Dušené kysané zelí s rozinkami

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 914 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 119 g
Tuky 37 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční přílohu obměníte přidáním rozinek. Možná tomu nevěříte, ale zelí chutná báječně!

Suroviny

nadrobno
zelí kysané 600 g
bílé sudové, ne sterilované
rozinky 1 hrst
propláchnuté
sůl
kmín 1 ČL
celý
cukr
podle chuti

Postup

1

V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody. 

2

Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín