
Dušené kysané zelí s rozinkami
Nápaditá obměna tradiční přílohy
Vydání: 2014/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
- 600 g bílého sudového kysaného zelí (ne sterilovaného!)
- hrst rozinek, propláchnutých
- 1 bobkový list
- sůl
- 1 lžička celého kmínu
- cukr podle chuti (nemusí být)
Příprava jídla
V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody. Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.
Přidat komentář