Tradiční přílohu obměníte přidáním rozinek. Možná tomu nevěříte, ale zelí chutná báječně!
Suroviny
sádlo
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
zelí kysané
600
g
bílé sudové, ne sterilované
rozinky
1
hrst
propláchnuté
bobkový list
1
ks
sůl
kmín
1
ČL
celý
cukr
podle chuti
Postup
1
V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody.
2
Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brambory a zelí, živobytí celý(14 receptů )