Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9860 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 2160 g
Tuky 120 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postup

1

Příprava rakytníku:
Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout.

2

Další den:
Rozmrazené plody propláchneme studenou vodou (odstraníme drobné větvičky, lístky apod.). Plody umeleme v mašince na ovoce.

3

Vylisovaná semena, slupky a jiné zbytky sušíme k dalšímu případnému využití. Šťávu z plodů přivedeme k varu, přidáme cukr a Dr.Oetker 2:1. Rakytník je velmi kyselý, proto vůbec nebude vadit, když se přidá více než 1:1 cukru.

4

Provedeme zkoušku na talířek, dále pomocí trychtýře přelijeme do zavařovacích sklenek. Sklenky na 5 minut otočíme dnem vzhůru, potom otočíme zpět a přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Rakytníkový džem je také vynikající v horkém černém čaji.

Přeji dobrou chuť!

Foto: Ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: herbateka

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...