0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9860 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 2160 g
Tuky 120 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

krupicový cukr 2 kg

Postup

1

Příprava rakytníku:
Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout.

2

Další den:
Rozmrazené plody propláchneme studenou vodou (odstraníme drobné větvičky, lístky apod.). Plody umeleme v mašince na ovoce.

3

Vylisovaná semena, slupky a jiné zbytky sušíme k dalšímu případnému využití. Šťávu z plodů přivedeme k varu, přidáme cukr a Dr.Oetker 2:1. Rakytník je velmi kyselý, proto vůbec nebude vadit, když se přidá více než 1:1 cukru.

4

Provedeme zkoušku na talířek, dále pomocí trychtýře přelijeme do zavařovacích sklenek. Sklenky na 5 minut otočíme dnem vzhůru, potom otočíme zpět a přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Rakytníkový džem je také vynikající v horkém černém čaji.

Přeji dobrou chuť!

Foto: Ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: herbateka

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč