0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka z červené řepy

4.7/5 Počet hodnocení: 223
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 698 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 39 g
Tuky 56 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá pomazánka se vždycky hodí jako záchrana, když přijde nečekaná návštěva, chcete připravit zajímavou svačinu nebo rychlou večeři. Zkuste červenou řepu smíchat s vlašskými ořechy a česnekem - vznikne tak skvělá řepová pomazánka, po které se budou všichni doslova olizovat.

Suroviny

vařená či pečená
vlašské ořechy 50 g
nasekané
česnek 3 stroužky
prolisované
majonéza 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Nastrouhejte červenou řepu na jemném struhadle. Můžete použít řepu vařenou nebo i pečenou. 

2

Nastrouhanou řepu smíchejte s najemno nasekanými vlašskými ořechy. 

3

Přidejte 3 prolisované stroužky česneku, bílý jogurt a majonézu. Důkladně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte uležet. 

4

Podávejte s tmavým pečivem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

Vynikající pomazánka, kterou u nás jí i ti, co červenou řepu zrovna nemusí. Navíc je jí dost a je zdravá a levná. Pro děti omezuji nebo úplně vynechávám čenesk

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...